Wpis z mikrobloga

mamy socjal dla najbiedniejszych, zasiłki dla bezrobotnych, mieszkania socjalne, a na dodatek zapewnione miejsca w akademikach czy stypendia socjalne.

@Dentka7: czemu nie dostałem zasiłku, mieszkania socjalnego? By iść na studia nie można być głupim.

Ad. 2 jestem zaszczepiony 2 razy i co mi to dało? Po prostu od razu bym umarł od covida?

mamy zapewnioną edukację wraz z edukacja wyzsza

Tego nie ma 99% swiata, tego nie ma w UK, tego
ty nie jesteś leniwy, a głupi.

@zielony_goblin: mam 60iq.

3.5k, nie znam nikogo kto zarabia 4k+ bez nadgodzin

@zielony_goblin: ale to w euro czy dolarach amerykańskich?

Ty w wieku 20 lat nie wiesz co robić, a chcesz miliony, ja w twoim wieku studiowałem i pracowałem za 900 zł/msc będąc na stażu by zdobyć doświadczenie.

@zielony_goblin: nie chcę, ale muszę bo wszyscy w internecie robią dużą kasę i są wygrywami.
@przegro_pisarz: ale Ty jesteś odklejony XD ksiazek w ogole nie czytam, studia zrobiłem dla papierka, jestem kumaty, radze sobie w zawodzie to i pracę dostaje. Miałem braki z angielskim, rok samodzielnego uczelnia (ksiązki, discordy) i obecnie sobie normalnie pisze czy rozmawiam po Angielsku. Wystarczy nie być takim odklejeńcem i wziac sie za siebie

W XXI masz 3 drogi:
1) własny biznes (mi sie nie chce)
2) tyranie w jakims zakładzie, januszex
@zielony_goblin: jak się pracuje na etatacie to i tak jest się biedakiem. Ale zdalnie no to musisz być królem życia kurła. Samemu ci się nie chce biznesu założyć a to inni są odklejeni i biedakami, książek nie czytasz śmiechu warte. W ogóle to ile masz źródeł dochodu? Serio chciało ci się zasuwać na studiach zamiast biznes założyć? Biznes mógłbyś zautomatyzować, no chyba, że praca zdalna polega na zalogowaniu się a resztę
@przegro_pisarz: nie rozumiesz. Jesteś trollem (nan nadzieje) albo zwyczajnie głupi i leniwy. #!$%@? coś o grubych pieniadzach, a czym możesz sie pochwalić? Czym jesteś w stanie zaimponować pracodawcy? Jesteś betonem mentalnym. Ty chcesz 100k/msc, a nic sobą nie reprezentujesz XD
w Polsce chyba co 2 osoba jest po studiach i nie każdy jest osobą sukcesu, jak to możliwe?

@przegro_pisarz: Dziwnie zadane pytanie. Gwarancji osiagniecia sukcesu nie da ci zadna osoba, ani zadna organizacja. Za wszystkim stoisz ty sam.

Żyjemy w kraju który juz na starcie te szanse wyrównuje jak żaden inny. Niewazne czy jestes glupi, biedny czy masz rodziców alkoholików.

Darmowa edukacja wyzsza jest wlasnie przykładem takiego wyrównywania szans. A to
Niewazne czy jestes glupi, biedny

@Dentka7: głupi i biedny się łączą z sobą bo nie da się być mądrym i biednym. Bieda to lenistwo i brak wiedzy.

Darmowa edukacja wyzsza jest wlasnie przykładem takiego wyrównywania szans. A to czy to wykorzystasz czy nie to juz tylko zalezy od Ciebie.

@Dentka7: > Mozna byc bardzo glupim.

czyli wystarczy, że pójdę na pierwsze lepsze na co się dostanę z ledwo zdaną maturą
Bieda to lenistwo i brak wiedzy.

Dokładnie tak. Caly czas to mówie. Wiedze mamy dostepna wszedzie i w wiekszosci za darmo. Zostaje lenistwo czyli mindset.

czyli wystarczy, że pójdę na pierwsze lepsze na co się dostanę z ledwo zdaną maturą i odniosę sukces dzięki temu?

Przeciez juz napisalem, ze gwarancji osiagniecia sukcesu nie da ci zadna osoba, ani zadna organizacja. Za wszystkim stoisz ty sam.

Studia czy szeroko dostepna edukacja jedynie powoduje
Nie rozumiem zdania.

@Dentka7: napisałeś, że emerutra będzie kosztem klasy średniej a wnioskuję, że jesteś dużo ponad nią.

Zostaje lenistwo czyli mindset.

@Dentka7: ja mam mindset biedaka i nigdy nic mi nie wyszło to odechciewa mi się działąć dlatego zawsze będę biedny

Studia czy szeroko dostepna edukacja jedynie powoduje wyrownanie szans.

@Dentka7: w jaki sposób wyrownują? Chyba podwyższają poprzeczkę jedynie bo każdy se może iść na studia czy szkołę
napisałeś, że emerutra będzie kosztem klasy średniej a wnioskuję, że jesteś dużo ponad nią.

@przegro_pisarz: Mowiąc "koszt" nie mam na myśli stricte pieniedzy tylko jakość zycia.
Koszt finansowy poniesie każdy.

ja mam mindset biedaka i nigdy nic mi nie wyszło to odechciewa mi się działąć dlatego zawsze będę biedny

Mysle, ze to bardzo dobrze ze zdajesz sobie z tego sprawe.

w jaki sposób wyrownują? Chyba podwyższają poprzeczkę jedynie bo każdy se
Pozwalają biednym na podjecie tych samych studiów co bogaci. W innych krajach studiuja tylko bogaci i ponadprzecietnie zdolni.

@Dentka7: bogaci to idą raczej na zagraniczne uczelnie lub prywatne, przynajmniej tak robiły osoby z mojego liceum.

Pozostaje mi zyczyc powodzenia w walce z tymi ograniczeniami lub pogodzenia sie z nimi.

@Dentka7: raczej pogodzę bo jak widzę, że by żyć przeciętnie muszę zapierdlać latami to mi się odechciewa i nawet nie wiem