Wpis z mikrobloga

@michal556: N-----------e dzieci to pójście na łatwiznę, z jednej strony dzieciak się przestraszy i zrobi się bardziej posłuszny, z drugiej strony zacznie ciebie nienawidzieć jeżeli walisz go regularnie za każdy wybryk. Tak naprawdę do wszystkiego można dojść rozmową ale nie każdemu się chce.
  • Odpowiedz
@michal556: Ciekawi mnie obecna sytuacja w Twoim domu. Synek coś o-----ł i teraz jest "zaraz użytkownicy wykopu zadecydują czy będzie dzisiaj w------l", fajnie odpowiedzialność można z siebie zdjąć "to nie ja, wykop tak chciał" xD
TheMaskator - @michal556: Ciekawi mnie obecna sytuacja w Twoim domu. Synek coś o-----...
  • Odpowiedz
@michal556: oczywiście że odpowiednia. Jest jednak jedna zasada. Nie bije się swoich dzieci.
Przypadkowe na ulicy, podwórku, basenie, plaży. Te można n---------c. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michal556: jak chcesz zagwarantować dziecku traumę na całe życie to można. Takie dziecko nie nauczy się niczego poza tym ze nie może Ci ufać, a do tego w przyszłości będzie po prostu robić wszystko żebyś się nie dowiedział zamiast się czegoś nauczyć ¯\(ツ)
  • Odpowiedz
@michal556: czasem nie ma czasu na tłumaczenia i szybki strzał przypominający o rzeczywistości koryguje postawę. Nie jestem z tego dumny ale metoda dostosowana do sytuacji.
Teraz jak dzbany coś narobią i mają "rozmowę" czy już o------l to w oczach widać "kiedy stary przestanie p-------ć" i "żeby tylko nie zakazał kompa" bo to jedyna kara która działa. A jak ma bana na kompa to się pyta czy telefon może a jak
  • Odpowiedz