Aktywne Wpisy
mickpl +768
Podoba mi się pomysł tego podatku od pustostanów. W Kanadzie po nim w miastach odnalazły się po dziesiątki tysięcy unitów. W Polsce, biorąc pod uwagę miłość rodaków do betonowych lokat, szło by to w top 6 może i pod setki tysięcy. Na rynku najmu byłaby prawdziwa apokalipsa rentierów, kurniki do wynajęcia za pińset złoty.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Ksiega_dusz +424
#friz #ekipa
@nomad609:
XD wykop kontra rzeczywistość. Gdyby nie był to problem to w Polsce nie było by problemu na rynku mieszkaniowym.
@Neaopoliti: Jak miałem 12 lat też myślałem że jak będę zarabiał 2k miesięcznie to po roku będę miał 14 koła.
Serio żałuję że założyłem ten wątek bo jak czytam takie odklejenia ja to że co za problem odkładać ponad 60% wypłaty to coś we mnie umiera.
Zależy jaką masz wypłatę xD
Ja pracuję na etat i jeszcze prowadzę działalność gospodarczą. Wszystkiego razem wychodzi rocznie koło 150tys, mówię rocznie bo w jednym miesiącu mam tylko etat i 6 na rękę a w kolejnym mam dwa zlecenia dodatkowe i może być i 30
A żyje skromnie, oszczędnie a hajs wolę wydawać na podróżowanie.
To zależy ile się zarabia
Jak zarabiasz minimalną to żyjesz od wypłaty do wypłaty
Po opłaceniu prądu, wody, śmieci, telefonów, internetu, telewizji, paliwa, żarcia i pobocznych wydatków. Zostaje im między 5-8k, w zależności od wypłaty danego miesiąca. I powiedz mi.. gdzie tu jest problem kupić dziecku mieszkanie czy wziąć nawet kredyt, jeśli się posiada swój dom już, czy mieszkanie na własność? Bo nie rozumiem. Nie każdy żyje byle
To nie jest mój tok myślenia tylko rzeczywistość jaka nas otacza. Zobacz sobie na wskaźniki odnośnie tego ile oszczędności mają Polacy a ile zadłużenia. Zobacz sobie statystyki odnośnie wynajmowania mieszkań i statystyki całego runku nieruchomości jak
tak to jest jak większość to dzieci 18+, cześć dorosłych i garstka tych z zarobkami 15k+
Komentarz usunięty przez autora