Aktywne Wpisy

WildAnimal +68
Nowy? Rodzaj oszustwa na olx
Ktoś wrzuca kradzione zdjecia mieszkania na wynajem, cena jest bardzo atrakcyjna. Chcesz się umówić na obejrzenie? Wplać "zwrotną" zaliczkę.
Reszta zdjęć w komentarzu.
#olx #oszustwo #mieszkanie #nieruchomosci
Ktoś wrzuca kradzione zdjecia mieszkania na wynajem, cena jest bardzo atrakcyjna. Chcesz się umówić na obejrzenie? Wplać "zwrotną" zaliczkę.
Reszta zdjęć w komentarzu.
#olx #oszustwo #mieszkanie #nieruchomosci
źródło: temp_file2318342066475934494
Pobierz
odjutraodwyk +4
STOP! Kontrola szyi, nadgarstkow, zgiec lokci, tylow malzowiny usznej - co bylo psikane dzisiaj? U mnie los zadecydowal Tiziana Terenzi Foconero
#perfumy
#perfumy

Stworzyłem bota na telegramie i chciałbym zaimplementować do niego kalkulator. Po wywołaniu /calc chciałbym, żeby w telegramie wyskoczyła fukcja z innego pliku python, w którym ten kalkulator jest napisany. Docelowo użytkownik podawałby dwie cyfry, a wynikiem jest kilka wyników różnych działań. Wszystko miałoby się wyświetlać na telegramie.
Dziękuje za pomoc
Chcialbym wywołać w telegrambot.py wywołać pod okresloną komendą (dajmy na to /calc) cały skrypt zapisany w calculator.py
def calc(update):
Jak ma wyglądać interakcja z użytkownikiem? Pokazujesz mu klawiaturkę z cyframi, czy ma to być wyrażenie typu
/calc 2+2*2?@PedzacaGuma: ok, nie zauważyłem edycji. Jakie błędy konkretnie?
Program nie sypie błędem. Problem pojawia się gdy wpiszę w aplikacji komendę /calc to odpala się kalkulator ale w skrypcie telegrambot.py, a nie w aplikacji telegram. Nie umiem znaleźc rozwiazania aby skryp z calculator.py odpalał mi się bezpośrednio w aplikacji telegram. Dlatego pisze te posty.
Jeszcze raz przepraszam ;/
- każda akcja użytkownika w telegramie musi być przetworzona przez Pythonowe API, bibliotekę którą wybrałeś (ja używałem AIOGRAM ale to nie ma większego znaczenia)
- coś musi rozpoznawać czego użytkownik oczekuje (np dodawania, mnożenia etc)
- wywołujesz odpowiednie komendy z Twojego kalkulatora (z wartościami przechwyconymi od użytkownika)
- zwracasz rezultaty jako wiadomość w