Aktywne Wpisy
wysokiewiczplum +22
Co mają w głowie faceci około 173 wzrostu robiący dzieci ze swoimi kobietami o wzroście 154?
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś
Fajnie, że wam jeszcze udało się znaleźć te drugą połówkę, całkowicie szczerze życzę wam powodzenia.
Ale nie macie gdzieś z tyłu głowy "prawdopodobnie zsyłam na świat osobę, która będzie miała gigantyczne problemy w życiu"
Staram się być delikatny, ale przecież to jak zapewnienie dalszego dopływu użytkowników świętego tagu.
Jak przy aktualnej wiedzy i obserwacji świata można kompletnie bezrefleksyjnie robić coś

Skallagrimsson +298
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

![Jak usprawniam i optymalizuję Linuxa? [Linux Mint 22.2]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/b5d6c7d19d25a36ca5aee165c3a0d41bd0a2157e138c7cf501356ebdf6b44eb6,q80.jpg)

Zjaral mi się zasilacz od lapka lenovo Y540-15IRH (dokładnie kabel który idzie z gniazdka do zasilacza). Zasilacz już od jakiegoś czasu przerywał, zwykle poprawa jego pozycji pomagała. Teraz moje pytanie - kupywać drugi taki sam zasilacz (https://allegro.pl/oferta/oryginalny-zasilacz-lenovo-230w-20v-11-5a-slimtip-12235201206) czy znajdę jakiś inny „zamiennik”? Nie ukrywam, ze ten zasilacz odkąd pamietam się mega grzał i się zastanawiam czy mógłbym podłączyć i ładować innym zasilaczem z innego lenovo.
@skisle_mleko: nie słabszym niż masz, chyba że chcesz z kompa zrobić żółwia. Lenovo wykryea moc podłączonego zasilacza i jak jest za słaby to obcina częstotliwość procka i nie ładuje baterii.
A co do zamienników to jak chcesz spalić kompa, albo nawet całą chatę albo zginąć od porażenia
Niby można kabelek wymienić, ale to co sprzedają to koszmarna jakość, w dellu wymieniałem jakieś 6 razy. No ostatni ze świecącym pierścieniem jak oryginał wytrzymał trochę dłużej.
W Lenovo kodowanie mocy jest w samej wtyczce, trzeba by szukać kabelka z rezystom kodującym 11.5A