Aktywne Wpisy
Chłopiec i jego siostra w 2020r byli ofiarami pedofila, Krzysztofa F., członka PO, jakiegoś tam pełnomocnika do sprawa LGBT itp.
Sprawa wyszła na jaw, facet został skazany. Celem ochrony dzieci sprawa została "wyciszona", tudzież może dużo osób o tym wiedziało, ale po prostu mając na uwadze dobro dzieci - nikt o tym głośno nie mówił, nie latał z tym do mediów - bo co by to miało zmienić oprócz pogorszenia sytuacji dzieci.
Sprawa wyszła na jaw, facet został skazany. Celem ochrony dzieci sprawa została "wyciszona", tudzież może dużo osób o tym wiedziało, ale po prostu mając na uwadze dobro dzieci - nikt o tym głośno nie mówił, nie latał z tym do mediów - bo co by to miało zmienić oprócz pogorszenia sytuacji dzieci.

wielowitamin +14
Hejka #ogrodnictwo #elektryka
Kabel do kosiarki. Kosiarka 1600w. Długość 30m.
Czytając elektrodę w zeszłym roku kupiłem jebutyny kabel 3 x 2,5 o przekroju palca. Jest to super nieporęczne bo jest on ciężki i ciężko go zwijać, przerzucać.
Kosiarka Makita. Ma podłączenie bez uziemienia.
Czy styknie dobry kabel 2x1.5?
Kabel do kosiarki. Kosiarka 1600w. Długość 30m.
Czytając elektrodę w zeszłym roku kupiłem jebutyny kabel 3 x 2,5 o przekroju palca. Jest to super nieporęczne bo jest on ciężki i ciężko go zwijać, przerzucać.
Kosiarka Makita. Ma podłączenie bez uziemienia.
Czy styknie dobry kabel 2x1.5?
Za to wszystko w sumie 1133,33 PLN.
I to polubownie!
I ta naprawa mikrofali zajęła im tylko.. Żartuje jeszcze nie skończyli, bo złożyłem roszczenie z polisy OC w życiu prywatnym i podałem likwidatorowi kontakt do Grażynki, żeby mogła sobie to wszystko z nim wyjaśnić i przedstawić dokumentację, oraz sposób jak szkodę za 300ziko plus max 100 montaż załatwić za 1133 ziko. Wiec pewnie zajmie to w sumie minimum pół roku, bo toczy się od 7 maja :D
#wynajem #patodeweloperka #patodeveloper #nieruchomosci #warszawa #sawa
Żaden janusz tak was nie dymał jak oni będą. Aż kukle zaszczypią.
Serio. Ja byłem bardzo miły. Zgodziłem się na wszystkie koszta. Płaciłem w terminie. Ale jak w czerwcu upomniałem się o faktury, żeby to rozliczyć, w lipcu upomniałem się ponownie.
Pani zaproponowała wymianę na mój koszt mebli w kuchni, bo kurde są robione POD WYMIAR tej mikrofali to…
Wysłałem w piątek o 16:00 400 maili pod 400 najpopularniejszych imion w Polsce z info, że zgubiłem telefon i proszę o przekazanie sprawy osobie odpowiedzialnej za ten budynek ( ͡° ͜ʖ ͡°).
380 maili odbiło ~20 doszło. Włącznie z Marian- pan prezes ma na imię Marian. Musiała mieć miły weekend ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A mam pomysły na bardziej psychopatyczne
Albo nie będę musiał zamknąć biznesu jak przyjdzie rachunek za ogrzewanie i prąd :/
https://www.wykop.pl/wpis/67627721/otoz-wynajalem-sobie-mieszkanko-co-by-wyprowadzic-/
I zrzut skrzynki....( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze bawi XD
Swoją drogą jak kominiarze wchodzili sprawdzać wentylację to się śmieli, że to jest dwudzieste mieszkanie urządzone identycznie. I żeby nie mieć jednej zapasowaj mikrofali i Złotej Rączki na etacie, która się na tym zna. A co jak się zepsuje i trzeba wysłać na 2 tygodnie do serwisu? Lokator poczeka...
Komentarz usunięty przez autora
Mi kiedyś nie chcieli kaucji 2000 zł wypłacić bo ścianę przemalowałem xD
Powiedziałem, że nie oddam jej kluczy w takim razie. To jej syn przyjechał do mnie do roboty robić sceny. Trzymał drzwi, #!$%@?ł recepcjonistkę itp.
To były czasy, kiedy nie miałem goldenine ani linkedina, więc jedyną możliwością
-Najmocniej przepraszam, ale jeszcze nie mam wypłąty i zapłacę 3 dni później.
- Nic nie szkodzi Panie Wojtku. Pan to jest super lokatorem. Inni to "nie zapłacę i co mi pani zrobi" "wprowadzę się do pana" "a zapraszam"
#!$%@? to jest najgorsze w tym kraju, że wszystkich trzeba traktować jak psa, bo jak podejdziesz po dobroci to wyrucha Cię bez mydła :/
Po tygodniu na meila dostaje:
Dwa spalone halogeny, 100zł sztuka + dojazd fachowca na wymianę 150zł, razem -350zł
Teraz hit, zapleśniała lodówka XD pani, która
Ale i tak zwrócą, bo ja teraz nie odpuszczę niezależnie ile by miało to mnie kasy i nerwów kosztować.
Na razie mają pewnie wyjaśnianie z likwidatorem z Hestii. Ja nie wiem co taki Pan umie, ale zajmie ich na jakiś czas :)
@MagicAlonso: za to właściciel może iść siedzieć, to ścigane z urzędu, wystarczy powiadomić prokuraturę
A u nas to cały biznes polegał na zakupie tzw portfeli długów zawierających długi wątpliwej jakości, przeterminowane, nieściągalne, ale i też niesłuszne i nękaniu tych biednych ludzi na rozmaite wyrafinowane
Słyszałem X historii o tym, ze za byle pierdołe firmy liczyły sobie chore kwoty tylko po to, zeby zarobić jeszcze na kaucji.
@littledwarf: Sam wyslij dwa wezwania a do kancelarii juz tylko celem nabicia januszowi kosztow rozprawy i zastepstwa procesowego. Jak odda po złożeniu
po 1 to kwestia dyskusyjna czy to normalne użytkowanie, bo porysowałem ramkę sprzątając, tylko za cholerę nie pamiętam czy ściereczką z mikrofibry czy szorstką stroną zmywaka. Ale już machnąłem na to ręką i podpisałem protokół.
po2 to oni trzymają mi 3,2k kaucji z powodu tej mikrofali mimo, że na te wszystkie koszty się zgodziłem.
Wyprowadziłem się w maju, a mamy wrzesień :/ Do tej pory nie
@abyssos666: Ja się mega cieszę, że już na swoim.
Ja wynajmowałem za 2,6. Teraz podejrzewam, że z 4 za to biorą…