Wpis z mikrobloga

Zastanawia mnie pewna rzecz której nie mogę rozgryźć. Jak to jest że w USA jest tyle grubasów którzy nie mogą nic robić i najczęściej nie pracują? Są pokazywani w jakiś tam programach jak sobie żyją głównie się obżerając, jeżdżą śmiesznymi wózkami i tak toczy się ich życie, mają przyzwoite domy, kupe tego żarcia i tak sobie egzystują na przyjemnym poziomie. Z drugiej strony jest masa bezdomnych, którzy czasem nawet pracują, a nie stać ich na lokum. Czy Ci otyli mają jakiś majątek zgromadzony po przodkach czy co? Bo socjalu to za bardzo nie ma w US, skąd takie różnice społeczne w Ameryce?

#usa #bezdomnosc #otylosc #pytaniedoeksperta #pytanie
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Heinevar:
To proste - telewizja kłamie.

Nie ma wcale tak wielu grubasów niezdolnych do żadnej pracy, nie ma też zbyt wielu pracujących bezdomnych.

Co do bezdomnych to są to głównie narkomani, za powód dużej ich ilości niektórzy uważają zbyt częste przepisywanie w USA leków opioidowych które mocno uzależniają.
  • Odpowiedz
@Heinevar: byłeś kiedyś w stanach? Bo ja mam znajomego który był #pdk

I mówił że wcale nie widział grubasów, a co do bezdomnych i narkomanów to największy ich odsetek był w "bogatych, lewicowych" miastach w których powinna być utopia. Najbezpieczniej się czuł w zaściankowym południu, bo nie bylo na ulicach bezdomnych. Spotkał tam ludzi którzy witali i zegnali się mówiąc "szczęść Boże", w sklepach bylo pełno broni, a
  • Odpowiedz
@TenLoginNieJestZajety: No to skąd oni biorą tych bogatych niepracujących grubasów do tv, nieraz na necie też takich spaślaków nagrywają. Chyba że sami ich hodują żeby nagrywać :D Co do pracujących bezdomnych to teraz sobie myślę i mam takiego znajomego, wszystko przepija i śpi w pustostanach. Ile byś mu nie płacił, raz mu robote ogarneliśmy i mieszkanie, to syfił jak w tym pustostanie i go właścicielka wywaliła, a z pracy ukradł
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@floojd: a mówili coś o tym że te stany w których jest ten gigantyczny problem bezdomności są najbogatsze a te biblijne to bieda aż piszczy i kazirodztwo oraz braki w uzębieniu są dość powszechne? XD
Głównie chodzi o San Francisco i LA, a propos tej bezdomności. Taka California gdyby się odłączyła to jest w pierwszej piątce największych gospodarek i armii świata. Also grubasy jak to grubasy. Przeżerają majątek poprzednich pokoleń.
  • Odpowiedz
@KotekMruczus666: tak, wspominał, że widział większość stereotypów które się ucierają o stanach i jedyne czego nie udało im się właśnie uchwycić to ci "Grubi Amerykanie" na wózkach w sklepach. To ze Kalifornia to bogactwo to akurat sam jestem w stanie sobie uświadomić. Szkoda ze w tym bogactiwe żyje tysiące narkomanów na ulicach z którymi nie potrafią sobie poradzić włodarze. A mówiąc poradzić mam na myśli pomoc. Ale no jeżeli koncerny
  • Odpowiedz