Aktywne Wpisy
wykopowa_ona +291
Dodałam wczoraj wpis z naszej rocznicy. I dostałam masę wiadomości od ludzi, którzy są w trakcie rozwodu bądź po rozwodzie.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
W gronie najbliższych przyjaciół mam 4 pary po rozwodzie, które dotrwały do minimum 10 roku małżeństwa.
W klasie mojej córki ona jest w mniejszości, bo na 18 dzieciaków tylko ona i 5 innych dzieciaków mają rodziców, którzy są ze sobą (czy to w małżeństwie, czy partnerstwie).
Wiecie, jak dzieci w jej wieku (10 lat) nazywają u nas rozwiedzionych rodziców? Happy house. Bo przed ludźmi trzeba się cieszyć, a w samotności wszyscy płaczą.
Są zdradzający mężowie, zdradzające żony, przemocowi mężowie (zazwyczaj fizycznie), przemocowe matki (zazwyczaj psychicznie).
Wszyscy (przynajmniej ci z naszego bliższego środowiska) brali ślub z wiarą w to, że razem się zestarzeją. A wielu z nich po trzydziestce, czterdziestce zaczyna życie miłosne na nowo. Z różnym skutkiem.
Krs90 +430
#nieruchomosci #mieszkaniedeweloperskie
Nie wszyscy muszą mieszkać w TOP5, są inne miasta.
Inne miasta:
xD
Nie wszyscy muszą mieszkać w TOP5, są inne miasta.
Inne miasta:
xD
#usa #bezdomnosc #otylosc #pytaniedoeksperta #pytanie
To proste - telewizja kłamie.
Nie ma wcale tak wielu grubasów niezdolnych do żadnej pracy, nie ma też zbyt wielu pracujących bezdomnych.
Co do bezdomnych to są to głównie narkomani, za powód dużej ich ilości niektórzy uważają zbyt częste przepisywanie w USA leków opioidowych które mocno uzależniają.
I mówił że wcale nie widział grubasów, a co do bezdomnych i narkomanów to największy ich odsetek był w "bogatych, lewicowych" miastach w których powinna być utopia. Najbezpieczniej się czuł w zaściankowym południu, bo nie bylo na ulicach bezdomnych. Spotkał tam ludzi którzy witali i zegnali się mówiąc "szczęść Boże", w sklepach bylo pełno broni, a
Głównie chodzi o San Francisco i LA, a propos tej bezdomności. Taka California gdyby się odłączyła to jest w pierwszej piątce największych gospodarek i armii świata. Also grubasy jak to grubasy. Przeżerają majątek poprzednich pokoleń.
@floojd Dokładnie, dentysta przepisał mi Norco na lekki ból zęba a nawet aspiryny nie potrzebowałem.
https://www.webmd.com/drugs/2/drug-63/norco-oral/details