Wpis z mikrobloga

Mircy z #motoryzacja #4x4
Czy taki Jimmy za 15k jest jakkolwiek sensowym wyborem?
Poszukuje takiego jeździka żeby jeździć do lasu ( droga leśna trochę zniszczona przez traktory). Nie mam zamiaru uprawiać jakiegoś ciężkiego 4x4.

Czy pojeździ to chwilkę, czy w takiej cenie rdza jest tam już wszędzie?
Generalnie nie zależy mi na mocy/ ilości drzwi etc

https://www.otomoto.pl/oferta/suzuki-jimny-przebieg-tylko-92tys-km-100-bezwypadkowy-niepordzewialy-ID6ESmiP.html

Lub coś takiego
https://www.olx.pl/d/oferta/suzuki-jimny-1-3-vvt-4x4-reduktor-CID5-IDQ0Rbb.html
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@odPrzegrywadoPrzegrywa: W tej Kii dużo znaków zapytania. Cena spoko, ale jak to silnik tylko na LPG? To albo instalację zakładał szwagier za stodołą, albo układ paliwowy niesprawny i w razie czego przypał. No i baranem od spodu pojechany fest, ciekawe co chce ukryć( ͡° ͜ʖ ͡°)

Co do Suzuki to nie znam silnika bo fanem diesli nie jestem, natomiast wkładu jakiegoś na pewno wymaga. Minimum to
  • Odpowiedz
@odPrzegrywadoPrzegrywa:
jeśli rama zdrowa to warto, dopytaj w wypadku nr. 2 o zdjęcia ramy w wypadku numeru 3 o zdjęcia belek a nie jakieś bezsensowne zdjęcie wahaczy.
Numer 3 sprawdzić silnik auto na zdjęciu kopci na stacji na którą już musiało dojechać wiec całkiem zimne nie jest co wynika też ze wskazówki temperatury ( a nie mamy mrozów)
  • Odpowiedz
@odPrzegrywadoPrzegrywa: to nie pułapka 4x4 tylko stara prawda handlarzy, jak ci mówią że nie styka jakiś włącznik to znaczy że to co ma się uruchomić po jego naduszeniu jest z-----e. Jak ci piszą że wymienili olej to znaczy że w-------a tak dużo w czasie jazdy że ma non stop świeży od dolewania itp itd.
  • Odpowiedz
@Tonari_Totoro: Jak kupowałem Outlandera w komisie to gościu powiedział że wymienił napinacz paska rozrządu. I było to prawdą, natomiast nie wspomniał że warty 50 złotych pasek nie został wymieniony i pracuje na około połowie swojej szerokości, bo reszta wytarta XD. Ogólnie auto spoko i dalej jeździ w rodzinie, ale niech da pojęcie.

Ogólnie polecam szukanie na grupach offroad, jest kilka giełd na FB, bo jednocześnie możesz i szukać ofert i
  • Odpowiedz