Aktywne Wpisy

Stalionnn +68

janciopan +11
#blackpill
Trochę beka z takiego gadania, pracuj ciężko bro, zajmij się kobietami jak będziesz po 30 bro.
No i teraz taki chłop 30+ będzie miał z 175-180 cm wzrostu, metabolizm zwalnia, brzuch rośnie, zakola coraz większe a generalnie kobiety nie lubią umawiać się z chłopami z bardzo dużą różnicą wieku.
A konkurencją tego 30 latka będzie zoomer 190 cm wzrostu, oskarek, wifonek+. W ogóle serio te młode oskarki nie wyglądają w ogole
Trochę beka z takiego gadania, pracuj ciężko bro, zajmij się kobietami jak będziesz po 30 bro.
No i teraz taki chłop 30+ będzie miał z 175-180 cm wzrostu, metabolizm zwalnia, brzuch rośnie, zakola coraz większe a generalnie kobiety nie lubią umawiać się z chłopami z bardzo dużą różnicą wieku.
A konkurencją tego 30 latka będzie zoomer 190 cm wzrostu, oskarek, wifonek+. W ogóle serio te młode oskarki nie wyglądają w ogole

Poznałem trochę syntax pytonga, i zaczynam się uczyć data science.
Zrobiłem prymitywne demo.
Ma ono stworzyć listę userów o id 0-9, i imionach z innej tablicy.
Następnie mam listę z informacją kto z kim się przyjaźni, i mam dopisać każdemu rekordowi listę jego przyjaciół. Output jest pic rel.
Kod na to daję tutaj: https://hastebin.com/yanelexiva
Mogę prosić o jakieś małe code review (cały kod ma poniżej 30 linii)?
Da się taki prosty przykład zrobić znacznie lepiej?
Taka lambda, to nie jest standardowy sposób powiedzenia, po której zmiennej ma sortować?
Chyba bardziej chodzi o czytelność kodu
Natomiast jeśli chodzi o podejście do danych to jeszcze bym zasugerował użycie pandas i traktowanie tych danych jako dataframe, wtedy można sortować dowolnie dane na matrycy/ramce
@RedveKoronny: to dosyć dziwnie wygląda zestawione ze sobą