Aktywne Wpisy
Lewusx +63
mirko_anonim +1
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
Słuchajcie, jestem 39 letnim urzędnikiem średnio-wyższego szczebla w mieście wojewódzkim, ale nie top 5 (raczej top 8, top 9). Zarabiam 9800 zł brutto. Od stycznia może będzie 10250 zł brutto. Mam 181 cm wzrostu, ważę 99 kg. Chciałbym założyć rodzinę. Od żony oczekuje:
- wiek 25 do 34 lat
- wygląd 6/10 jako minimum
- wzrost w przedziale 160 cm do 169 cm wzrostu
- BMI w normie
Telefony stacjonarne jako infrastruktura krytyczna? Tepsa została sprzedana bo właśnie na modernizację nie było pieniędzy
@Sisal: UE też daje wchuj siana które nam się należy a i tak pisowcy potrafią to zaprzepaścić
@jamajskikanion: Spójrz na mój komentarz wyżej, TP S.A. miało też infrastrukturę krytyczną, m.in. oficjalnie byli właścicielem schronu przeciwatomowego, który miał zapewniać łączność w czasie wojny.
Poza tym jakie k---a oddali, jedna ustawa, wojna i państwo wchodzi i bierze tą infrastrukturę pod zarząd. Wojsko tak może robić od kopa, tak samo z energetyką. Można opracować ustawy na mocy których to będzie prywatnie dorbze działało - koniec końców
Gdyby nie była prywatyzowana z mnóstwem nieprawidłowości i do tego sprzedana równiez państwowemu podmiotowi , to może dziś byłaby prężnym innowacyjnym przedsiębiorstwem, a nie molochem, który i tak wegetuje na swojej infrastrukturze.
@NielegalneKretowisko: Wojny nie ma a utrzymanie nierentownej infrastruktury telefonii stacjonarnej spoczywa na prywatnym podmiocie a nie na podatniku i to jest jeszcze do tego zmuszony ustawą. To był majstersztyk a nie "przestępstwo"
https://pl.wikipedia.org/wiki/Orange_Polska
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak samo myślę jak i Ty, że to bardzo źle sprzedawać innemu państwu własny dostęp do łączności.
Dlatego mamy tutaj combo, jednym udało się sprzedać to czego inni nie zdarzyli jeszcze zepsuć.