Wpis z mikrobloga

• 5164
Tak sobie myślę... Gdyby w 2009 roku TP S.A. nie została sprzedana do Orange i do dziś była w państwowych rękach to zamiast tysięcy kilometrów światłowodu pisowcy robiliby dziś modernizację budek telefonicznych XD
  • 100
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Z resztą kto współpracował z tę firmą ten się w cyrku nie śmieję. Oni nawet nie wiedzą jakie kable gdzie mają.

@lagi_mozgu: nie no dużo sie pozmieniało ;)
Z kablami to często gęsto jest brak dokumentacji przez to, że przy sprzedaży zaginęły dziwnym trafem mapki rewizyjne, albo kable są 3m dalej niz na mapkach ;)

Terminowo płacą, ale faktycznie zaakceptowanie zleceń z uwagami do napraw potrafi się dość dluuugo ciągnąć
  • Odpowiedz
  • 1
Byłem klientem tpsa, teraz jestem w orange. Obsługa klienta jest nieporównywalna, oczywiście na korzyść tpsa. Orange właśnie jest w trakcie przenoszenia mojej usługi tv + internet na nowy adres, robią to już 42 dzień. W rym czasie byłem 6 razy w salonach orange i wykonałem niezliczoną ilość połączeń na infolinię, złożyłem 3 reklamacje i miałem umówionych 5 wizyt monterów, którzy nigdy nie przyszli/zadzwonili. Nadmienię, że w budynku jest doprowadzony światłowód i sąsiedzi
  • Odpowiedz
zamiast tysięcy kilometrów światłowodu

@Wuja66: Fajnie, ale oni nie kładą światłowodów tylko są firmy od tego za dotację. U mnie kładała nexera.
ps. pisełełełełełełełełełe fur Donald.
  • Odpowiedz
Sprzedaż tpsa to było jedno z największych przestępstw gospodarczych ostatnich czasów. Została sprzedana infrastruktura krytyczna państwa, która ma znaczenie chociażby w czasie wojny.

@NielegalneKretowisko: za to dzięki państwowym kopalniom nikt tej zimy nie będzie marzł, a nie czekaj - państwowe kopalnie co roku dofinansowywane grubymi mld złotych nie potrafią niczego zagwarantować
  • Odpowiedz
@Wuja66 troche przesadzasz. Polska po wyjsciu z komuny chcac aspirowac do wejscia do UE miala pozbyc sie Telekomunikacji Polskiej - wszyscy w branży doskonale o tym wiedzą ze to byl jeden z warunkow do wejscia w negocjacje akcesyjne. Sprzedaz TP byla i jest skandalem - poniewaz spolke panstwowa sprzedano innej spolce panstwowej. Prywatyzacja TP miala charakter patologiczny od samego poczatku gdzie ugrywano polityczny interes. Zanim w calosci TP byla przejeta spolka
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@Wuja66: Jak to jest pisać głupoty na temat na którym się nie znasz a jedynie popiera twoją wizję hejtu na państwo i uwielbienia wielkich korpo?

Ktoś rozumny serio może pomyśleć, że jakiemuś biznesowi zależy na ciągnięciu infrastruktur na wioski?
To wszystko jest ze środków unii czy innych funduszy rozwoju na których jeszcze taki Orange wyciąga kasę dla siebie.
  • Odpowiedz
@Wuja66: ten wpis z prawie pięcioma tysiącami plusów dość dobrze pokazuje jak myśli młody wyborca. To takie rozumowanie w stylu memów.

"Robiliby modernizację budek telefonicznych" - łatwo sobie wyobrazić, zabawne, dobry mem.

Nie ma w tym przy tym za grosz konkretu, w konfrontacji z faktami okazuje się że jest mniej więcej dokładnie odwrotnie - prywatyzacja tepsy to była jedna wielka afera, dorobił się na tym Kulczyk i Francuzi, skarb państwa
  • Odpowiedz