Wpis z mikrobloga

@luxkms78: u mnie na skrzynce stoi karton na makulture i tam można ulotki wkładać, jak się tego nazbiera kilka kg to ktoś to zanosi do punktu z makulaturą
  • Odpowiedz
@luxkms78: Dla mnie to jest niepojęte, że w dobie internetu i pieprzenia wszędzie o ekologii wciąż zużywa się tony papieru, tuszu i godzin ludzkiej pracy na roznoszenie ludziom śmieci, których 99,99% wyląduje od razu w koszu.
  • Odpowiedz
@luxkms78: Powinien to stać smutny pan z kijem i n---------ć do nieprzytomności każdego kondona, który to g---o wrzuca do skrzynek. Wracasz z pracy, zaglądasz, czy nie ma czegoś ważnego i musisz p-----------ć gazetki z marketów i inny syf, czy czasem listu między nimi nie ma.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@luxkms78: U mnie w bloku, jak spółdzielnia wymieniała skrzynki, to dali nawet nalepki (dwie na skrzynkę) z treścią "Proszę nie wrzucać ulotek do skrzynki.". I oczywiście osobny koszyk na gazetki i karton robiący za śmietnik. Szkoda, że się to przez parę lat zniszczyło.
  • Odpowiedz
@Del: u mnie też są takie naklejki na każdej skrzynce i nic to nie daje, ulotkarze i tak wchodzą z wózkami załadowanymi ulotkami i gazetkami i wrzucają każdemu jak leci. Chciałbym, żeby można było ich gdzieś zgłosić, w końcu to obce osoby w bloku, które dzwonią na losowy domofon i oszukują, że są np. kurierem.
  • Odpowiedz
A u mnie na skrzynkach mam opcję wyboru plakietki czy chcę ulotki czy nie. Jak wyjeżdżam zmieniam na „proszę nie wrzucać” ulotek i nie ma spamu w skrzynce ( ͡ ͜ʖ ͡) Ładnie to sobie Niemcy wymyślili.
  • Odpowiedz