Wpis z mikrobloga

@51431e5c08c95238: Nie ma znaczenia, na poziomie na jaki chcesz się tego nauczyć to będzie to samo. Zresztą jak zrozumiesz jeden to potem drugi ogarniesz w parę godzin. Ważne by samej idei programowania się nauczyć.
  • Odpowiedz
@51431e5c08c95238: tego co ma większą wartość w branży, którą sobie wybrałeś. Przecież nie będziesz chyba pierwsze wybierał języka i później szukał branży w której używa się tego języka, tylko pierwsze wybierasz sobie branżę która Cię interesuje, np. ecommerce, finanse, bankowość, AI, gamedev etc. i uczysz się tego, co jest w tej branży więcej warte.
  • Odpowiedz
@baton97: akurat w gamedevie nie siedzę, ale to też można podzielić na AAA, indyk, mobilne. Z tych dwóch języków to zdecydowanie C# bo Unity, ale w AAA to pewnie C++, jednak tutaj warto poszukać kogoś, kto siedzi w gamedevie
  • Odpowiedz
@bootcamp_java_developer: myślę, że to w Tobie jest problem, a nie w innych i w otoczce. Pracowałem w startupach, w korpo, teraz też siedzę w korpo i nie czuję żadnej presji, ludzie nie pracują w wolne, jak się nie zdąży przed deadlinem, a sam nie mam sobie nic do zarzucenia, to trudno, nie cisnę żeby tylko dokończyć, najwyżej następnym razem lepiej zaplanujemy pracę, bo widocznie mieliśmy za dużo na wyznaczony termin.
  • Odpowiedz