Aktywne Wpisy

bluber +11
Dzisiaj mam urodzinki ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Z tego powodu pozwolę sobie otworzyć!
Z tego powodu pozwolę sobie otworzyć!
źródło: temp_file1711348356806026249
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file1711348356806026249
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
2.
źródło: comment_1662305342vm13n4W0KTNiaf1zwzlrqh.gif
Pobierz@Hrjk: ogólnie odnoszę silne wrazenie, że kolega bardzo stara się brzmieć mądrze i przykryć mizerię argumentacyjną "mądrze brzmiącymi" słowami i zwrotami ( ͡º ͜ʖ͡º)
Bo przyjęcie egzystencji Absolutu albo może wynikać na przykład z systemu heglowskiego, który rozwiązuje problem epistemologicznego wyjścia ponad podmiot poprzez utożsamienie przedmiotu z podmiotem, albo w drodze kantowskiego rozumu praktycznego, który uznaje Absolut za społecznie praktyczną ideę, która pozwala dać metafizyczny i niezależny od władzy powód, by zachowywać się
@Aleksander_II: Urojenia tłumaczymy innymi urojeniami. To brzmi logicznie.
Jak to się ma do usuwania ciąży i faktu, że jest w niej napisane gdzie należy za przeproszeniem srać i jak dbać o podstawową higienę, a nie ma nic o aborcji? Czytałam tę księgę 4 razy w całości i naprawdę nie ma o tym wzmianki. Poza
@Aleksander_II: o w mordę, tyle kilobajtow robienia się na inteligenta i wyszło szydło z wora XD
@Aleksander_II: czego się spodziewasz, skoro jako argumentów na otaczającą ciebie rzeczywistość używasz mądrość ludzi, którzy nie żyli z dostępem do wiedzy naukowej nawet w ułamku tak zaawansowanej jak w dzisiejszym świecie? Gdyby ci filozofowie dzisiaj żyli, to by pewnie zweryfikowali swoje poglądy
Na tę kwestię odpowiedział w dwudziestominutowym filmie Polski Inkwizytor,
@Trixie: nie rozumiesz lewaku ateuszu, ci ludzie byli NATCHNIENI przez panbuka który przemawiał do nich z wnętrza gołębia ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dosłownie
XD
@Aleksander_II: Mogłeś się jeszcze powołać na Sośnierza, on też dzisiaj żyje, a ma poglądy ze średniowiecza które się wpisują w te nurty filzoficzne . Chyba nie do końca zrozumiałeś, że nawiązywałem do twoich dwustu lat kolektwynej wiedzy w temacie. Jak i filozofów z innych epok.
XD jest sytuacją, gdzie dosłownie tłumacząc podstawy tego, czym jest Biblia i czym się wyróżnia na tle takiego Koranu jestem nagle oskarżany o katolicyzm (jakby to było coś złego
@Aleksander_II: sorry, ale nie wierzę w zabobony. Rozmawiasz ze złym człowiekiem. Nie wierzę w jakieś chakry czy inne energie ki. Wiem co to jest teoria wieloświatów, ale to, że poszczególne emocje są rozdzielone na jakieś inne wszechświaty to