Wpis z mikrobloga

@Slavonlorden: Najlepsze że ja nawet nie chciałbym białych w filmie o Chinach czy feudalnej Japonii. A jak już to niech będą wprowadzeni tak ja w ostatnim samuraju gdzie przybywają do krainy i poznajemy świat ich oczami. Gdyby ROP był o karawanie z haradu która na skutek jakijś perturbacji zostaje wplątana w podróż po Śródziemiu i odkrywamy (na nowo) miejsca tej krainy wraz z nimi to byłoby to zdecydowanie bliższe twórczości
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: ale dojdzie do sytuacji, gdzie przez te lewicowe podejście do seriali będą wychodziły same gówna i właściwie przestaniesz odpalać jakiekolwiek seriale, bo będą na tak niskim poziomie... Może to najwyższa pora na jakieś słowa krytyki i sprzeciwu? Zobacz, dokąd to wszystko zmierza. I to nie jest na zasadzie: "szkoda mi życia" tylko chciałbym czasem móc obejrzeć jakąś dobrą produkcję, film czy serial, a takich praktycznie jest coraz mniej. Nie
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@AugustinTarrou: widocznie ludzie lubią oglądać gowno. Zresztą zobacz top10 filmow w Polsce w dowolnym czasie to zawsze są jakieś romansidła. Podejrzewam, że w serialu o dynastii też jest pełno romansów, spisków, itp. a baby lubią takie p------y i dlatego jest to popularne. Właśnie po top10 widać kto najwięcej netflixa używa, gdy mężczyźni pracują.
  • Odpowiedz
@pedros92: O Jezu, ludzie lubią oglądać to co lubią oglądać, ludzie lubią słuchać to co lubią słuchać. Każdy ma inne potrzeby, a w rozrywce chodzi przede wszystkim o to, żeby dobrze się bawić. Ja też nie słucham całymi dniami muzyki klasycznej i nie płaczę, bo ktoś dobrze bawi się przy jakiś new school rapach.
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: Nie przeszkadza mi kolor skóry żadnej postaci tak długo jak jest dobrze napisana
no ale xD
Arondir marszczy czoło jakby miał się zaraz zesrać, i w ogóle zachowuje się jakby miał jakieś zaburzenia jeśli chodzi o kontakty międzyludzkie a przecież gościu już ma 100+ lat.
A morda princessy disy nawołuje mnie do rzygu i to nie dlatego że jest czarna a dlatego że jest gruba
Harfoot'owie akurat fajni byli
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: skoro to wszystko dzieje się przed tym co znamy z Lord of the Rings, a ja tam nie widziałem pigmentododatnich, to czy mogę spodziewać się, że pod koniec serialu dojdzie do swoistej rewolty wspomnianej grupy pigmentododatnich? Czy to nie rasistowskie?
  • Odpowiedz
@pedros92: Cieszę się, że rozumiesz, że wygląd elfa to zmyślony kanon, tak jak wygląd św. Mikołaja jako grubego dziadka na czerwono :)
No więc teraz przychodzą ludzie i łamią ten kanon (który powstał powiedzmy ze 100 lat temu, gdzie do kultury zachodniej nie dopuszczano za bardzo nie-białych). Tak jak wcześniej łamano setki innych kanonów w sztuce. Co w tym dziwnego, że w dzisiejszych łamiemy kolejny? Czy dalej powinniśmy pisać wszystko
  • Odpowiedz
@Faley no spoko, gdyby nie fakt, że popkultura jest przesiąknięta historiami o białych. a to dlatego, że światem defacto żądza biali.

podaj mi proszę klasycznego czarnego autora, którego twórczość została zekranizowana (i żaden lewak nigdy nie zgodził się na obsadzenie ról białymi).

co do historii Azji, czyt. żółtych, to była po tysiąckroć mielona przez hollywood; nie chce mi się szczególnie szukać w pamięci, ale chociażby taki Tom Cruise, jako ostatni samuraj.
  • Odpowiedz
@Slavonlorden: > flora, fauna, architektura, ubiór itd.

flora:
w sumie, jak na razie widzieliśmy 3 wyraźnie pokazane: jeżyny, których zakres występowania to Europa, Azja i Ameryka Południowa, złotolistne nieistniejące drzewa elfów z krainy Valanoru i jakieś nasiona nieistniejących kwiatków elfów z krainy Valanoru
fauna:
jak widzimy wilka, który nie wygląda jak wilk, a jak tolkienowski warg i to bardziej ten książkowy, niż u Jacksona. Jak wiemy wargi występują tylko i wyłącznie w
  • Odpowiedz