Wpis z mikrobloga

To jeszcze w Polsce wróci, dlatego warto pamiętać, że już było. Skaner konsumencki w Polsce wprowadziło Tesco. Głównym celem było uniknięcie wykładania produktów przy kasie, ale również można było kupować w tradycyjny sposób, a skanerem tylko każdorazowo sprawdzać sobie cenę produktu. Przy rezygnacji z zakupu usuwało się produkt z listy, a jeśli zdecydowaliśmy się na zakup no to mieliśmy od razu podliczone ile za wszystko zapłacimy. Moim zdaniem to była świetna opcja. Korzystanie ze skanera oczywiście było bezpłatne i z tego co pamiętam nie wymagało posiadania karty pogramu lojalnościowego Tesco.

To tylko jeden przykład jak wspaniałą siecią było Tesco w Polsce.

Na zdjęciu wózek ze skanerem konsumenckim w Tesco przy Pojezierskiej w Łodzi. Październik, 2020 roku.

#tesco #zakupy #handel #technologia #skaner #lodz #ldz #cc0
Poludnik20 - To jeszcze w Polsce wróci, dlatego warto pamiętać, że już było. Skaner k...

źródło: comment_1662166515pjS24iAc1aEOY6JNeSR13H.jpg

Pobierz
  • 116
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Poludnik20: Ceny? Asda i Sainsburry to samo, drożej niż w dyskontach jak Lidl czy Aldi, przy regularnych zakupach powiedziałbym, ze odczuwalnie. Tesco tez delikatnie drożej od w/w ale do przezycia.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 8
@Poludnik20: tęsknię za Tesco, pamiętam jak byłam tydzień przed zamknięciem i większość półek była pusta
wzięłam nachosy tesco które były przecenione jak wszystko inne
nawet kasy były na sprzedaż, z tablicą z ceną XD tak jak półki, koszyki
  • Odpowiedz
  • 1
@Poludnik20: strasznie dziwny nastrój miało chodzenie koło pustych półek i lodówek i patrzenie na postawione na nich informacje o tym że są na sprzedaż
+ to że byłam w sklepie sama, a poza mną jeden pracownik w obsłudze klienta, a jedna przy kasach samoobsługowych
  • Odpowiedz
ale do dziś uważam to zdjęcie za bardzo przygnębiające

@Poludnik20: U mnie w Tesco wszystko wyprzedawali, więc kupilem sobie regał do piwnicy ( ͡° ͜ʖ ͡°) A mój n------y znajomy kasę samoobsługową XD
  • Odpowiedz
  • 0
@Poludnik20: w Tesco w Tomaszowie to była kila i mogiła, bardziej chyba była zapuszczona Biedronka na 3 maja jak jeszcze była w starym budynku
  • Odpowiedz
@Reezu: i co zrobił z kasą?

@ElCidX: Leży w stodole, początkowo miał jakiś zajebisty plan, ale skończył jak każdy jego zajebisty plan pod wpływem paru piw XD
  • Odpowiedz
  • 7
@Poludnik20 Tesco to była moja ulubiona sieć sklepów, super i hipermarketów. Warto wspomnieć, że już lata temu jako pierwsi wprowadzili masowo kasy samoobsługowe i to takie, gdzie można było płacić gotówką, a nie tylko kartą.
  • Odpowiedz