Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k

Spotkaliście się kiedyś z takim procesem rekrutacji, że zapraszają was do firmy na cały próbny dzień, gdzie macie pisać przykładową aplikacje i na tej podstawie uznają czy mnie przyjmą czy nie?

Bo trochę mi się nie chce z---------ć 3h pociągiem, siedzieć 7h w biurze z ludźmi których nie znam i potem do domu spowrotem 3h (ogólnie praca zdalna więc iks de), żeby potem ewentualnie usłyszeć, że no sorry ale mamy innego kandydata.
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Melcma: Zaproszenie na cały dzień do firmy jest dość powszechne w niektórych korpo w Europie Zachodniej. Ale wtedy po prostu masz kilka rozmów plus lunch z zespołem.
Klepanie przykładowej aplikacji uważam za patologię.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Melcma: kumpel rok temu tak miał, dali mu zadanie, miał 6h na zrobienie i potem miał pogadanke/CR miał z tego co zrobił - tylko, że to było zdalnie
  • Odpowiedz
@Melcma: Byłem raz, masz z 4h realnej pracy, jerkies jedno zadanko, które robisz zupełnie na boku ale w domenie danej firmy, reszta to jakieś formalności, daily itp. Ten dzień jest zazwyczaj płatny ale nie wiem czy kasa starczy żeby pokryć dojazd bo to nie jest normalna stawka, tylko cokolwiek żebyś podpisał NDA

Lepiej wspominam to samo tylko zdalnie, miałem widok na kamerkę w biurze, wtedy zajęło to z 8h, nie
  • Odpowiedz
@Melcma: Nie chcesz się do mnie zrekrutować? Dałbym Ci zadanko na 6h, nie zapłacił za dniówkę, jak również nie zatrudnił. Ale jako benefit mogę Ci zamówić pizzę na pyszne.pl ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz