Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@groman43: obecnie robie jako automatyk i troche programista PLC.
Po prostu boje sie zmiany branży i okresu bez kasy bo pewnie jakis staż bezplatny na start bym musiał zlapac
@Kashi66: 1. W IT bardzo ważna jest samodzielność i umiejętność znajdywania potrzebnych informacji. Jeśli ktoś zadaje pytania, na które sam może z łatwością znaleźć odpowiedź w Internecie, to może oznaczać, że nie ma predyspozycji do tej branży.
2. Pytanie, dlaczego chcesz zmienić branżę i zostać programistą? Naczytałeś się na wykopie o legendarnych 15k? Moim zdaniem to słaby powód.
3. https://www.wykop.pl/wpis/66264217/tak-obserwuje-tagi-programowanie-programista15k-i-/
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@groman43: wiem ze masa tego w googlach ale lubie tez personalne pytania i rozmowe z kims. Wiem ze sie da bez studiow, wiem ze duzo nauki. Po prostu sie boje tego i chce sie przełamać.
2. Bo jako automatyk nie zarobie tyle chyba ze jezdzilbym na wyjazdy a ja nie chce delegacji bo związek. No i od dzieciaka chcialem pracowac jako programista i duzo wiedzy przyswoiłem ale dałem dupy z studiami
@Kashi66: 1. Z rozmową o konkretach będzie trudno, ponieważ nie za wiele wiemy, co umiesz, jakie masz zobowiązania, jak szybko się uczysz, z czym możesz mieć problemy, etc.
2. Jeśli od zawsze chciałeś być programistą, to już jest dobry początek.

Akurat embedded i C++ to moja działka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zgadzam się z @steppenwolf90, że Nokia to może być dobry początek. W moim przypadku było
Akurat embedded i C++ to moja działka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@groman43: Jesteś zadowolony z embedded? Zastanawiam się czy trochę nie skręcić w tą stronę. Inni namawiają mnie na webdev bo dobra kasa, ale chyba wolę robić to co mnie bardziej interesuje.