Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Mirasy da się ćwiczyć w domu bez sprzętu żeby mieć jakieś efekty czy można co najwyżej trochę schudnąć? (efekty mam na myśli zwiększenie siły, lekki zarys mięśni ( ͡° ͜ʖ ͡°))

Mam do najbliższej siłowni 40 minut autem, co razem z powrotem i ćwiczeniami tam / ogarnięciem się zajęłoby prawie 3h, więc lipa.

Czytałem na wykopie właśnie o ćwiczeniach bez sprzętu, szczególnie przy covidzie dużo tutaj trenerów (?) wrzucało swoje filmiki, ale wydaje mi się (na chłopski rozum, bo nic się na tym nie znam) że efekty będą dużo dużo słabsze niż ćwiczenia z ciężarem.

Kupić na początek same hantle żeby zobaczyć czy znajdę w tym zajawkę?
Bo narazie miałem z trzy podejścia do siłowni ale jak w całym tygodniu traciłem 3 lub 4 popołudnia to szybko odpuszczałem.

Wydaje mi się że na początku nie będę musiał mieć dużo ciężarów bo jestem raczej krępy i nigdy nie miałem typowej fizycznej pracy, więc nie potrzebuje na już bóg wie ile żelastwa,
Ale czy np samymi hantlami zrobię jakąś większość ważnych (powiedzmy 70%) ćwiczeń? Wyciskania na klate raczej nie zrobię na podłodze, więc nie wiem czy jest sens pakować hajs w hantle bez ławeczki xD jeżeli tak to ile kg hantle na początek?

Co myślicie?

#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy #trening
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach