Aktywne Wpisy
PodniebnyMurzyn +129
Jestem tak stary, że pamiętam, że kiedyś nie było kart w przeglądarce i każda nowa strona otwierała się w osobnym oknie
mam_spanko +227
Przecież na to każde tematyczne zero przypada na polskim YT parę kanałów, które biją na głowę to co teraz oglądamy XD
Stanowski myśli że wrzuci na swój kanał jakaś zbieraninę, każdy od swojego tematu i to nagle ma być monopol i jedyne słuszne medium XD
Każdy może mieć swoje zera wystarczy mieć dobrą zakładkę z subskrybcjami xD
Jak coś jest do wszystkiego to wiadomo do czego jest.
Albo zaczną wykorzysywać swój kapitał
Stanowski myśli że wrzuci na swój kanał jakaś zbieraninę, każdy od swojego tematu i to nagle ma być monopol i jedyne słuszne medium XD
Każdy może mieć swoje zera wystarczy mieć dobrą zakładkę z subskrybcjami xD
Jak coś jest do wszystkiego to wiadomo do czego jest.
Albo zaczną wykorzysywać swój kapitał
Mam do najbliższej siłowni 40 minut autem, co razem z powrotem i ćwiczeniami tam / ogarnięciem się zajęłoby prawie 3h, więc lipa.
Czytałem na wykopie właśnie o ćwiczeniach bez sprzętu, szczególnie przy covidzie dużo tutaj trenerów (?) wrzucało swoje filmiki, ale wydaje mi się (na chłopski rozum, bo nic się na tym nie znam) że efekty będą dużo dużo słabsze niż ćwiczenia z ciężarem.
Kupić na początek same hantle żeby zobaczyć czy znajdę w tym zajawkę?
Bo narazie miałem z trzy podejścia do siłowni ale jak w całym tygodniu traciłem 3 lub 4 popołudnia to szybko odpuszczałem.
Wydaje mi się że na początku nie będę musiał mieć dużo ciężarów bo jestem raczej krępy i nigdy nie miałem typowej fizycznej pracy, więc nie potrzebuje na już bóg wie ile żelastwa,
Ale czy np samymi hantlami zrobię jakąś większość ważnych (powiedzmy 70%) ćwiczeń? Wyciskania na klate raczej nie zrobię na podłodze, więc nie wiem czy jest sens pakować hajs w hantle bez ławeczki xD jeżeli tak to ile kg hantle na początek?
Co myślicie?
#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy #trening
Mam zamiar pójść po prostu do sklepu i pomacać, ale jak poznać że "tyle starczy na początek"?
Te co dam radę w miarę lekko podnieść? No bo co innego podnieść raz a co innego tłuc seriami.
Najprościej chyba byłoby kupić gryf żeby móc dokładać ewentlanie obciążenie ale na allegro gryf +12kg obciążenia 160 zł xD
także jak już to dwa hantle z możliwością dokładania ciężaru i chociaż ławeczka, żeby móc robić sensowne ćwiczenia
Ja w domu miałem chyba 2x 24 kg regulowane i już można było się tym zmęczyć. Za ławkę robił mi kawałek deski i dwie pufki xD
Do tego drążek, jakaś mata pod dupę i coś da się wymyślić
Pompki - progres od pompek na ścianie/krześle do normalnych przez coraz bardziej skomplikowane wariacje da zawsze odpowiednie obciążenie.
Brzuch - tysiąc różnych ćwiczeń
Przysiady - normalne, pistol squat czy nawet biegi
Podciągnięcia - tu dojście do zwykłego podciągania się jest już mega i robienie tego
czy takie hantle, a konkretnie te nakrętki są bezpieczne, czy jest prawdopodobieństwo że jak wyprostuje nad głowę to mi spadnie obciążenie na ryj? Jak słabe to chyba lepiej dolozyc 100 zł dla bezpieczeństwa dla tych metalowych xD
Komentarz usunięty przez autora