Wpis z mikrobloga

Minusem życia w #katowice jest to, że niby to jest stolica województwa, a ja czuje się jak na jakiejś wsi. W swojej dzielnicy od lat widzę te same gęby. Już kij z karynami i sebkami, które po zrobieniu sobie bombelka przeprowadziły się familok od swojego. Ale kurna normalni znajomymi zamiast przeprowadzić się chociaż dzielnicę obok to oni kurna robią to samo co te karyny. Kurna blok obok się wprowadzają. Całe życie będą żyć w tej samej dzielnicy. Kurna nie zdziwię się jeżeli ich pochowaja u nas na cmentarzu ( ͡ ͜ʖ ͡). I tak idzie człowiek z psem i musi uważac: zaś ten creep psiarz z 4 piętra omijam, idę dalej o kurna to ta nadpobudliwa sąsiadka co mój pies jak widzi jej nieskoordynowane ruchy to dostaje pierd#lca, ok idę dalej, mm tłum do sklepu bo wepchniecie kolejnej sieciówki do wąskiej ulicy było doskonałym pomysłem. O k#rwa mój były, zaś będzie chciał zagadywać gdzie tu spierd#lic. A wiem tu skręce. O k#rwa to ta typiara co jej nie lubię z gimby o shit już mi macha. Z deszczu pod rynne ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Oude_Geuze ja tylko mówie jak ktoś myśli że w mieście jest anonimowy i ma eldorado to jest w błędzie bo, tu występują podobne problemy socjologiczne do tych na wsiach czy w małych miastach powiatowych. Jeden anon z zadupia z drugim anonem z zadupia co myślą że tutaj nie będą na oku wścibskich sąsiadów bądź nie będą mijać non stop tych samych gęb się mocno zdziwi.
Co do betonozy. Ludziom to pasuje
  • Odpowiedz
Co do betonozy. Ludziom to pasuje bo ich życie jest nudne więc po co im więcej od trójkąta w postaci mieszkanie- praca - biedronka?

@szynszyla2018: coraz większej ilości ludzi nie podoba się to, ale są w mniejszości - wystarczy sprawdzić komentarze na fejsie na profilach miejskich - chwalą zwolennicy obecnej władzy ;)

No jak mieszkasz od zawsze w jednym miejscu to nie jesteś anonimowa, ja akurat przeprowadziłem się do miasta
  • Odpowiedz
im więcej kasy da developer tym większa szansa, że plan będzie zagospodarowany pod niego. I miasto nie patrzy na infrastrukturę, więc o drogach zapomnij.

@Oude_Geuze: boziu, jakie to piękne, aż się prawie popłakałem. Tego nie dało się lepiej opisać. Właśnie tak ujętej słowami naszej sytuacji mi brakowało.
Aż się dziwię że @paul772 jeszcze nie przyszedł cię uświadamiać że jest odwrotnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz