Wpis z mikrobloga

@interpenetrate: jeśli nie umiesz dbać o stalowa lub żeliwna, bierz z powłokami. Kamienne są spoko

A niezależnie od tego jaką patelnia, drewniane sztućce, żebyś sobie nie poniszczył patelni
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Jak nie pytasz konkretnie, że potrzebujesz patelni do X to pewnie potrzebujesz uniwersalnej. Jak nie masz skilla w gotowaniu to patelnia bez powłoki będzie cię tylko w------ć. Z drugiej strony patelnia z powłoką wymaga minimum używania rozumu i nie n-----------a w nią widelcem i metalową łyżka. Ze swojej strony polecam Tefal Easy Chef z twardą tytanową powłoką. Nie dbam o nią za bardzo i już dwa lata nie ma
  • Odpowiedz
@interpenetrate: Idź na jakiś outlet tefala lub ambition i kup sobie coś, co Ci dobrze w ręce leży. Pamiętaj, żeby nie używać metalowych rzeczy do patelni (podrapiesz ją tylko) i nie zalewać gorącej patelni zimną wodą, bo się odkształci. I w sumie tyle, można być amatorem i pchać się w smażenie.
  • Odpowiedz