Wpis z mikrobloga

@MMARS: Mam litość, rano była jajecznica z prawdziwkiem, zjedzona, nie udokumentowana ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Trauma_Teddy: Dobrze posiekane i wysmażone na dużej ilości masła, doprawione i gorące umieszczam w słoiku. Taka pasta nadaje się do przyprawiania albo smarowania chleba, do mięsa i spokojnie wytrzyma ponad rok. Temat wypróbowany z uwagi na wielkie ilości rydzy które miałam.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@arinkao:

zjedzona, nie udokumentowana ( ͡° ͜ʖ ͡°)


Czyli nie było¯\_(ツ)_/¯

Dobrze posiekane i wysmażone na dużej ilości masła, doprawione i gorące umieszczam w słoiku. Taka pasta nadaje się do przyprawiania albo smarowania chleba, do mięsa i spokojnie wytrzyma ponad rok. Temat wypróbowany z uwagi na wielkie ilości rydzy które miałam.


Nie pasteryzujesz?
@Trauma_Teddy: Nie. Ajwary, przeciery paprykowe też nie pasteryzuję ale jak kto woli. Napełniam gotującym się produktem, zakręcam, odkładam do góry nogami i już. Wieczko musi się wklęsnąć. Żeby pasta z rydzów była smarowalna dodaję też olej.
Grzyby w maśle (borowiki w kawałkach, nie paście) pasteryzuję w piekarniku, 130 stopni 30 minut.