Wpis z mikrobloga

#!$%@? ohyda, surowe mieso, mamy XXI wiek i dostep do ognia czy palnikow, mozesz sobie je przygotowac, a ty jesz na surowo.


@Megawonsz_dziewienc: a co ma wspólnego ogień z XXI wiekiem? Kontrolowany ogień jest znany ludzkości od ~2 mln lat. To właśnie zdobyczą współczesności jest to że możesz bezpiecznie jeść takie produkty na surowo. Bo hodowla odbywa się w regulowanym, higienicznym środowisku, a zanim produkt trafi do Ciebie jest kontrolowany i
@diway: z tatarem mam najlepsze wspomnienia. Na początku kolegowania się z obecnym mężem, kiedy mieszkaliśmy 200 km od siebie i widywaliśmy się głównie w weekendy, zawsze w niedzielę chodziliśmy na tatara i lufkę albo piwo pszeniczne. I siedzieliśmy przy stoliku na zewnątrz, grzaliśmy mordki na słońcu i było tak błogo:) tylko już powoli trochę smutno, że niebawem musiałam jechać do siebie, na 5 dni wegetacji.
Tatar zawsze ma miłe miejsce w