Mąż wymyślił ,że kupi motor. Coś w stylu Yamaha mt07? Jak dla mnie pomysł durny, ale skoro już się uparł i nie da się wybić z głowy to chcę mu zrobić prezent niespodziankę i kupić porządny kask. Limit do 3k. Proszę o poradę jaki model będzie się nadawał. Priorytet to bezpieczeństwo.
@kipowrot: @HetmanPolnyKoronny: @PancakeV: Kupiłem niedawno RPHA 70. Polecacie Panowie jakiś intercom do tego kasku? Głównie chodzi o podłączenie do telefonu, słuchanie muzyki itp. w przyszłości do komunikacji z pasażerem. Kask jest bez tego dedykowanego miejsca na bazę intercomu, dlatego nie mam pojęcia co kupić.
@zdzerzaj_hadrony: najbezpieczniejsze kaski mają homologacje FIM. Ma ją tylko kilka modeli sportowych ale nikt nie sprawdza czy uprawia się w nich sport ( ͡°͜ʖ͡°) Drugi w kolejności będzie nowy standard homologacji ECE 22.06. Też jest dopiero kilka modeli dostępnych. Wydaje mi się że producenci zwlekają z premierami nowych modeli kasków żeby wyprzedać z magazynów te ze starszą homologacją 22.05. Nowy standard jest o wiele
@tamto-to-tamto: Tanie kaski są produkowane pod homologacje. Te droższe modele to bez problemu przejdą tą nową homologacje. Założę się że gt air 2 przejdzie to bez problemu.
@veranoo: Gdyby to było takie proste homologowali by na nowo NXR zamiast robić NXR 2, to samo może dotyczyć innych modeli. Szczękowce np. bardzo puchną z nową homologacją, integrale trudno powiedzieć, bo oprócz NXR (minimalnie cięższy) nie widzę na razie nic co można by porównać. Bezpieczeństwo zawsze jest dobrą karta przetargową w marketingu, więc Shoei albo Arai mogło skorzystać z okazji i się pochwalić "widzicie jakie mamy bezpieczne kaski, spełniają
@tamto-to-tamto: Nie jestem, poprzedni miałem taniego HJC CS-15 (swoją drogą świetny kask w tej cenie, na mniejsze pojemności), myślałem o rpha 70, tylko żaden sklep w wwa nie miał go na testy. Zdecydowałem się na GT AIR 2, po testach i jestem zadowolony z niego.
Mąż wymyślił ,że kupi motor. Coś w stylu Yamaha mt07? Jak dla mnie pomysł durny, ale skoro już się uparł i nie da się wybić z głowy to chcę mu zrobić prezent niespodziankę i kupić porządny kask. Limit do 3k. Proszę o poradę jaki model będzie się nadawał. Priorytet to bezpieczeństwo.
Malowanie se wybierz pod motocykl. Rozmiar musisz znać.
@zdzerzaj_hadrony: Arai.