Wpis z mikrobloga

Jest sens kupowania Dji Sparka w 2022 roku? Niby dron ma już ponad 5 lat, ale z tego co widzę na youtubie to jakość ma na prawdę spoko nawet ja na dzisiejsze czasy, a i używkę można kupić poniżej 1000zł.
#dji #dron #drony
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pawlacze Jeżeli Twój pierwszy dron to wg mnie warto, bardziej wytrzymały od Mini 1/2. Od razu po zakupie włączyć mu FCC i gdzieś na polach kilkaset metrów można odlecieć.
  • Odpowiedz
@PieceOfShit: Jakieś 300-500zł różnicy między Sparkiem a Mini 1, a "na papierze" nie wydaję się jakoś znacznie gorszy.

@Meciek @dzangyl czyli tu jest haczyk z tanim Sparkiem. To znaleźć gdzieś baterię (najlepiej nówkę) i można latać :D
  • Odpowiedz
@pawlacze: Miałem Sparka przed Airem 1 czyli dawno temu. 500-600 zł ze sprawną baterią to jeszcze by było warto. Jeśli różnica do używanego mini1 nie jest duża, to nie.
Spark ma gimbal tylko 2-osiowy, słabsze parametry, czas lotu realnie to nieco ponad 9 minut (przy nowej baterii). Nie składa się (choć jest w sumie nieduży). Zasięg podobny do mini1, chociaż można włączyć FCC i jest lepiej. Ale z tym czasem
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@pawlacze: ja bym szedł przynajmniej w mini 1. Mnie się udało kupić od Mireczka mini 1 combo za 1 k i jestem mega zadowolony. Warto poszukać na forach albo od jakiegoś zaufanego kupić. Przede wszystkim czas lotu. W spark ile? 12minut? W mini ponad 20 na luzie a uwierz, że krótki czas lotu będzie cię wkurzać.
  • Odpowiedz
@pawlacze słaba/zadna dostępność nowych baterii skreśla sparka już na starcie. Jak już patrzysz budżetowo to patrz na używane mini se lub mini2 z naciskiem na mini2.
  • Odpowiedz