Wpis z mikrobloga

@MMARS: Na sklepowe cukinie można przeliczyć 6,7 sztuk, ja miałam 4 ogrodowe, wielkie. Starłam ze skórką na grubych oczkach. Posoliłam łyżkę, zostawiłam 2 godziny na durszlaku pod zlewem, następnie wyciskałam wszystko rękami. Niewiele z niej zostało. W tym przepisie obok cukinii bardzo ważna jest piękna, zielona, duża pietruszka.
@MMARS: To są bardzo dobre placki, będziesz zaskoczony smakiem, warto się trochę pomęczyć z wodną cukinią i nie żałować pietruszki. Uważaj tylko na sól, jak sporo posolisz cukinie (choć nie musisz bo ona i tak puści soki nawet przy niewielkiej ilości) i dasz tego sera słonego to dosalając całość można przesadzić.
Ja lubię słone wiec poleciała na koniec szczypta, musisz posmakować surowe i ocenić czy solić jeszcze czy nie.