Wpis z mikrobloga

Niby człowiek stary, a głupi jak dzieciak ( ͡° ʖ̯ ͡°) Wystawiłem na allegro za 3 tysiące przedmiot z #csgo, i jakiś dzieciak oszukał mnie na podrobione potwierdzenie przelewu. Ale dzisiaj za to poszło zgłoszenie na policje i do allegro więc jak tylko sie uda to dojade małego sk*rwysynka na dwa pokolenia wstecz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#oszukujo #allegro #policja
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xBURN: Jak masz kwity to oczywiście, że go dojedziesz - dziwię się, że ludzie nadal próbują takich sztuczek, jeżeli nie mieszkają gdzieś na Ukrainie czy Białorusi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@xkuhar: Nie miałem nawet jak tego sprawdzić, bo allegro na telefonie nie ma w ogóle zakładki "finanse" więc nie można sprawdzić w żaden sposób tego czy nadał przelew czy nie
  • Odpowiedz
@donpatryczek: Nie miałem dostępu do komputera. Mail przyszedł, ale był na tyle dobrze wykonany że wyglądał legitnie, nawet mail zawierał "allegromail" w adresie tak jak te prawdziwe od allegro
  • Odpowiedz
@xBURN: Ja na koncie mam za to dzieciaka który wszedł mi na allegro (JEDYNE konto gdzie nie zmieniłem hasła i nie miałem podwojnej weryfikacji) i kupił z mojej podpiętej karty skinów na kilka tysięcy od samego siebie ( ͡° ͜ʖ ͡°) sprawa w toku, wiem że wiedzą kto to i że się przyznał.

Geniusz zbrodni podał prawdziwe dane przy zakupie.

• Odpowiedz
@xBURN: Wczoraj miałem identyczną sytuacje. Wysłał mi sfałszowane potwierdzenie niby od Allegro, ale szybki legit check poszedł i zgłoszenie do Allegro. W ciągu godziny poszedł ban dla gościa a mi oddali prowizje itp.
  • Odpowiedz