Wpis z mikrobloga

Przypominam, że to już minęło
już tego nie doświadczysz
Nigdy nie było ci danę poczuć tej spontanicznej bliskości
Gdy inni bawili się, poznawali, zaliczali socjalskilla ty musiałeś z---------ć w polu a na jakiekolwiek próby wyjścia kończyły się histerią matki ,,gdzie ty chcesz iść do tych złych ludzi, w domu siedź"
I tak ten ,,Grzeczny chłopiec" stał się wyalienowanym zgorzkniały podludziem

#p0lka #blackpill #zwiazki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #redpill
harold97 - Przypominam, że to już minęło
już tego nie doświadczysz 
Nigdy nie było ...

źródło: comment_1660889749rDgr3wbx8HzmNvW0enY9pS.jpg

Pobierz
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@TurboDynamo:

to w twojej głowie zachodzi mechanizm - on ma samochód -> ja nie mam -> ja nie mam prawa jazdy -> jestem przegrywem -> nigdy nie bede mieć. To wszystko nie są żadne fakty tylko twoje wyobrażenia o sobie.

To są fakty. Suche fakty oraz logiczne rozumowanie.

"kocham cie @TrzyZnaki, jesteś dla mnie najważniejszą osobą na świecie i zrobie wszystko co w mojej mocy zebyś był szczęśliwy. Nieważne czy
  • Odpowiedz
Jeśli dany lek/terapia nie działa w danej sytuacji to trzeba dążyć do tego, żeby w analogicznej sytuacji on nigdy nie był przepisywany... to jest PROBLEM, to jest FEEDBACK, to są DANE, tego nie można wyrzucać do kosza, to musi się przyczynić do postępu w dziedzinie psychiatrii. Może w przyszłości to co napisałem będzie bardziej oczywiste.

@TrzyZnaki: statystyka tak nie działa. Jeśli jakiś lek nie działa na konkretną jednostkę ale działa na
  • Odpowiedz
Przecież to Ty dyskutujesz z nauką i zaprzeczasz badaniom, które podsyłam.

@kamil150794: te badania nie mówiły tego co ci się wydaje. Mówiły że terapie nie są dostosowane do ludzi którzy sa zindoktrynowanymi fanatykami i robią wszystko byle nie przyjąć do wiadomości że nie trzeba cierpieć.
  • Odpowiedz
I tutaj mamy gigantyczny problem, całkiem słusznie wytykany na wykopie w tych memach o "rurznych"

@TrzyZnaki: jeszcze odnośnie tego - moim zdaniem to wynika z niezrozumienia nauk społecznych. Na terapię reagują róznie osoby. Na jedno podejście terapeutyczne reaguje np 60%(rzucam teraz liczby z czapy żeby obrazowo to wytłumaczyć) a a drugą powiedzmy 70%. Jak jedno podejście na ciebie nie zadziałało to zawsze masz 70% szans że zadziała to drugie. Tak
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Wybacz, ale chyba nie zrozumiałeś sedna mojego przekazu, muszę je trochę "wzmocnić":

Jeśli jakiś lek nie działa na konkretną jednostkę ale działa na 100 innych to nie należy tego leku zakazywać tylko jednostce przepisać coś innego.

Należy jednak zastanowić się dlaczego on nie działa, choć w pierwszej kolejności należałoby się zastanowić dlaczego on w ogóle działa. Jeśli tego się nie robi, to te wątpliwości co do skuteczności leczenia w skrajnych
  • Odpowiedz
Należy jednak zastanowić się dlaczego on nie działa, choć w pierwszej kolejności należałoby się zastanowić dlaczego on w ogóle działa. Jeśli tego się nie robi, to te wątpliwości co do skuteczności leczenia w skrajnych przypadkach są bardzo zasadne.

@TrzyZnaki: wątpię żebys znalazł jedną uber odpowiedź czemu wszystkie leki psychiczne działają. Każdy lek ma opracowanie zanim zostanie dopuszczony do użytku.

Należy zatem zbadać dlaczego, aby optymalniej dopasować wybór początkowej terapii. "Terapia
  • Odpowiedz
@TurboDynamo: Nie chodzi mi o to, żeby nie przyjmować pomocy od lekarzy (sam we wrześniu idę do psychiatry), a o to, aby ktoś w końcu zwrócił uwagę na to, że trzeba też zrozumieć czyjeś obawy i kontrargumenty, tym bardziej w przypadkach skrajnych. To, że te formy leczenia nie są do nich dostosowane wynika wprost z tego co napisałeś, więc to całkiem logiczne, że takie przypadki mogą celnie punktować wady obecnego
  • Odpowiedz
@TurboDynamo:

wątpię żebys znalazł jedną uber odpowiedź czemu wszystkie leki psychiczne działają. Każdy lek ma opracowanie zanim zostanie dopuszczony do użytku.

Daj w końcu ten link do badań, o który prosiłem, bo póki co dalej jedynie bzdury gadasz xD.
  • Odpowiedz
@TrzyZnaki: Nie warto z nim dyskutować, tutaj starał się mi wmówić, że nic nie robię z życiem i kłamię, że cokolwiek próbowałem: https://www.wykop.pl/wpis/67265983/taki-obraz-wasz-przegryw-%CA%96-bekazpodludzi-heheszki/

Dla niego terapia i psychiatra oraz inne standardowe normickie metody muszą działać, inaczej kłamiesz i jesteś frustratem. Jednocześnie nie potrafi podać żadnych badań na temat terapii i psychiatrii jak był o to pytany. W dodatku jest agresywny, obraża i kłamie - próbował wmawiać innym, że z samotnością
  • Odpowiedz
@Kamilo67: No niestety, ci którzy promują terapię często zdają się mieć problem z tym, że ona może nie działać w każdym przypadku, albo ktoś może nawet mieć problem z tym, żeby ją rozpocząć. To niczym próba zamknięcia ust osobom z problemami, bo "przecież jest terapia, więc nie macie prawa narzekać".

Jeśli dana metoda leczenia nie działa, to to po prostu nie może być wina pacjenta, bo pacjent z definicji nie
  • Odpowiedz