@Nefju: ja ostatnio przeglądając ofertę jednej firmy natknąłem się w zakładce co oferujemy "Przystanek autobusowy x metrów od firmy". Mniej spektakularne, ale wciąż bawi
@viollu: nie pamiętam, wysyłali to w ostatnim tygodniu. oferta na devopsa ale możliwość wypożyczenia ekspresu firmowego mnie zdziwiło, nie wiem jak miałoby to wyglądać w praktyce
@kutafonixor: to jest pewnie opcja weekendowa z tym wypożyczaniem jak w firmie nikt nie korzysta, masz jakąś imprezę w domu to wypożyczasz np ekspres, chcesz coś na działce umyć to karchera itp
@Nefju: ja rozumiem to, ze co 5 lat zwieksza Ci sie liczba dni wolnych o 1. Wiec po 25 latach masz dodatkowe 5 dni. Czy to tak Cie bawi? Pytam bez podtekstow, nie pracuje w PL, wiec nie znam standardow :)
@Nefju: może chodzi o dodatkowy dzien W TYGODNIU? Po 5 latach pracujesz 4 dni, po 10 - 3, po 25 to wiadomo, że już zajmujesz się głównie szukaniem sobie miejsca odpoczynku "na dłużej", więc nie masz czasu na pracę.
@Ja-qb: Mysle, ze firmy powinny mieć inne narzędzia do zatrzymania pracownika niż dodatkowe wolne po przepracowaniu 5 lat, abstrahując od tego, ze praca w jednym miejscu tyle lat raczej nie pomaga w karierze/rozwoju.
Pamiętacie tego dewelopera co kwiczał na Komisji Infrastruktury o wykreślenie minimum miejsc parkingowych przed wystąpieniem Sroki z Murapolu jako "strony społecznej"? No to mu wrzucili do ustawy o pomocy powodzianom XD
#januszex #pracbaza #praca #pracujpl
@kutafonixor: kojarzę ten temat, tylko nie pamiętam co to za firma była.
oferta na devopsa ale możliwość wypożyczenia ekspresu firmowego mnie zdziwiło, nie wiem jak miałoby to wyglądać w praktyce