Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Siema, może ktoś doradzi co przeszedł podobną drogę #studbaza #wsb . Jestem pracownikiem #cnc wycinanki laserowej i prasy krawędziowej. Po skończeniu Technikum Mechatronicznego poszedłem do pracy bo mało pieniędzy było u mnie jak i w rodzinie trzeba było coś zarobić. Teraz chciałbym podnieść swoje kwalifikację idąc na studia zaoczne, ale sęk w tym że wszystko co związane z mechatronika to nie jest dla mnie. Chciałbym robić coś bardziej "organizacyjnego", ale też moim głównym celem (może ktoś się śmiać) jest już po prostu nie przebieranie się w ciuchy robocze, tylko pracować w normalnych ciuchach na jedną zmianę i za w miarę normalne pieniądze. Co do studiów to myślałem nad dwoma kierunkami #logistyka i inżynieria zarządzania produkcją, najbardziej boję się tego że nawet jakbym ukończył którejś z tych kierunków to nic z tego nie będę miał, tylko wydane pieniądze. Ktoś może podrzuci dobrą rada, lub pomysłem co do kierunku.

---
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #62fd32c897a96080c56ce902
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Roczny koszt utrzymania Anonimowych Mirko Wyznań wynosi 235zł. Wesprzyj projekt
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@AnonimoweMirkoWyznania: wez sobie jakas automatyke i robotyke czy mechanike i budowe maszyn. po logistyce bedziesz szukal i zamawial jakies bzdury do firmy a inzynieria zarzadzania produkcja to nawet nie wiem po co jest. Znalem kilka osob po takim kierunku i nikt nie pracuje w zawodzie. Pewnie dlatego ze takiego w miescie 300k nawet nie ma xD
Programowanie robotów, automatów, linii produkcyjnych czy chociazby obrabiarek. Albo projektowanie. Dobrze tez jest kręcić
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania ogolnie studia się raczej robi po to, że w wielu firmach jest taki wymóg, żeby pracownik miał odpowiedni papier, natomiast praktyczną wiedzę nabywasz dopiero w pracy. Więc będziesz miał wydane pieniądze, jakieś bardzo ogólne pojęcie o danej dziedzinie, ale i papier, który otworzy Ci niektóre drzwi, które wcześniej byłyby dla Ciebie zamknięte. Musisz sobie popatrzeć, na co są oferty pracy w Twojej okolicy i pójść na to, gdzie większą szansa,
  • Odpowiedz
OP: @larine no tak, tylko mam takie wrażenie że chcąc się gdzieś złapać typu w tej sytuacji na pianistę lub logistyka to mając w CV właściwie tylko ukończenie szkołę średnią mechatroniczna i praca tylko związana jako operator CNC to nie mam nigdzie szans się dostać, jestem brany jako robol, i dlatego mam nadzieję że pojdac na studia to nawet gdzieś się starając na wyżej wymienione kierunki zawsze mogę dodać typu
  • Odpowiedz