Aktywne Wpisy
rozowymops +510
Właśnie po prawie 8 latach dowiedziałam się, że jestem zdradzana od ponad 1.5 roku. Rzuciłam dla niego wszystko, zostawiłam swoją rodzinę, pracę, wykształcenie i wyjechałam z nim za granicę żeby #!$%@?ć na naszą przyszłość. Byliśmy dla siebie pierwszymi w każdym możliwym względzie, idealny związek, najlepsi przyjaciele. Mieliśmy planować ślub. Moja rodzina traktowała go jak swojego syna, jak stracił wszystko to przyjęliśmy go pod swój dach. Byłam z nim w każdej, najgorszej chwili
tesknilam_ +11
Jaki był główny powód, dla którego odrzuciliście naukę kościoła katolickiego? Pytam raczej, bez jakiegoś zarzutu.
Mi jakiś czas nie grało to, co było przekazywane w Kościele. Potem wróciłam, ale długi czas miałam pewien kryzys wewnętrzny #katolicyzm #pytanie
Mi jakiś czas nie grało to, co było przekazywane w Kościele. Potem wróciłam, ale długi czas miałam pewien kryzys wewnętrzny #katolicyzm #pytanie
Zamiast zamawiać placka z serem za 50zł z lokalnej pizzeri nauczyłem się sam robić pizzę - 10 minut i gotowa i nie muszę się użerać z dostawą/kiepskimi składnikami i finansować nowe lamborgini właścicielowi.
- Kebaby tak samo - kupuję tortillę w biedrze/kurczaka/świerze warzywka i zamiast wątpliwej jakości kebsa mam pyszne własnoręcznie robione kraftowe tortille.
- Już nie chodzę do knajp - szkoda mi wydawać 15zł za colę 330ml plus makaron za 35 jak samemu mogę to zrobić taniej i lepiej
- Więcej rzeczy robię sam - na przykład odpaliłem youtuba i proste rzeczy przy samochodzie jestem w stanie sam naprawić zamiast być strzyżonym przez mechanika janusza za 500 zł. Aż się samemu sobie dziwię że wcześniej z każdą pierdołą jeździłem do "specjalisty".
#inflacja #bekazpisu #gastronomia #mechanikasamochodowa #gospodarka #ekonomia
@Joterini2: na pewno potrzeba znacznie więcej czasu, spód pizzy wymaga wyrośnięcia, choć samego mieszania i zagniatania to chwila jest. To bodaj najprostsze możliwe ciasto oparte na drożdżach, podejrzewam, że coś w piekarniku skopałeś, samo zrobienie nie wymaga nie wiadomo jakiego skilla. Ja bym się nie poddawała ¯\_(ツ)_/¯ ale wyjścia
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
Mordo dawno z piwnicy nie wyszedłeś, piwo po 4-5zl to już masz w żabce a nie pubie
Staram się aby je dobrze "napowietrzyć" pracując dłońmi. Powinno jeszcze odpocząć pod przykryciem.
Taką mam metodę pizzy chałupniczej.
@krystal_Tri_tapik: Ja robię na jogurcie (choć raz mi się zdarzyło, w ramach zero waste, na przypadkowo zsiadłym mleku - nie wierzcie, że nie można zrobić zsiadlego mleka z UHT - i było dobre) i sodzie. Klasyczna pizza wymaga pieca z wysoką temperaturą (oryginalnie chlebowego), więc w domu w piekarniku do 250
Wiadomo że w Warszawie czy innym dużym mieście to zapłacisz 20
@ZasilaczKomputerowy: Co się zawija? Gastro? Chyba jakieś osiedlowe kebaby. U mnie w mieście wojewódzkim nic się konkretnego nie zamknęło. A obłożenie w wakacje mają takie, że bez rezerwacji to nie ma szans na stolik przy ładnej pogodzie nawet w środku tygodnia. I pełno otwiera się nowych. W rodzinnym mieście powiatowym 100tys+ podobnie.
Ceny oczywiście wybiło. Z tym się zgadzam.
Żre
mogę sobie robić pizze raz w tygodniu u siebie na tarasie za kwotę około 4 zł za placka, już czuję ten piniądz, który oszczędziłem zamiast zamawiać w pizzeri