Wpis z mikrobloga

#antynatalizm nigdy nie będzie dominującym poglądem bo ludzie po prostu kierują się egoistycznymi zachciankami.

Rozmawiałem ostatnio z bardzo inteligentna natalistką i powiedziała po tym jak wyłożyłem jej po krótce ideę ntynatalizmu:

W tym co mówisz jest dużo prawdy ale ja i tak chce mieć dziecko

OT całe myślenie natalistów. Poniżej przykład z myślenia naszej ulubienicy. Liczy się własny interes
Pobierz galek - #antynatalizm nigdy nie będzie dominującym poglądem bo ludzie po prostu kieru...
źródło: comment_16600420738lqlAX90VFtS4rFzE6ylRi.jpg
  • 70
@fuechsinn:

Czym się chwalisz, byciem niewychowanym chamem?

Owszem, ponieważ:

będąc na poziomie umysłowym rozwielitki

prosty umysłowo

Jestem zwyczajnym chamem i prostakiem. I dobrze mi z tym, przynajmniej nie daję dupy za talerz zupy.

Także jak pisałem wcześniej, oddal się w zorganizowanym pośpiechu drogie dziecko ze spięciami pod kopułą bo do dyskusji nie wnosisz nic poza pasywną agresją która na mnie nie działa.

Dlaczego tak ciężko ci pojąć, że w antynatalizmie w
czy jeżeli ktoś powie ze gwałt jest dobry to mam.uszanowac ten pogląd ?

@galek: Oczywiście, że nie; ona napisała tylko o antynataliźmie i dlatego ja użyłem słowa "czasami", w którym gwałt się na pewno nie mieści. Ale tak naprawdę to co to ma do rzeczy? Mówimy o interpretacji tego co napisała, a nie słuszności poglądu. Nawet jakby napisała żebyś "dla własnego dobra uszanował pogląd, że gwałt jest dobry" to nie wynika
@SuperTimor435:

Ma prawo mieć, bo nie prosił się o to

Ja mu nie zabieram tego prawa a wręcz zachęcam. Sęk w tym, że fajnie się pisze w necie o różnych filozofiach a ciężko je wprowadzić w życie.

Nie da się, dlatego nie powinno się tworzyć nowych istnień, bo mogą sobie tego nie życzyć

A jeśli sobie właśnie tego życzą? Jak to udowodnić? Na gębę się nie da.

Nie, żyjcie jak chcecie,
Tu chodzi o życie dziecka, DZIECKAa nie rodziców. Decyzja o zrobieniu DZIECKA przynosi skutek nie tylko w życiu rodzica ale głównie DZIECKA

Serio tak ciężko logicznie pomyśleć?

@galek: z mojego doświadczenia wynika że natalistom bardzo XD bez kitu, zawsze trzeba ich 15 minut naprowadzać (po czym i tak zaczynają się fikołki) bo oni wgl nie myślą w kategoriach że ich decyzja ma konsekwencje na innej istocie i o to mi chodzi.
@Hxyys:

jak się traktuje dziecko z downem?

A jak chcesz być traktowany?

brzmisz jakbyś gardził takimi osobami

Owszem. Wygrałem wycieczkę do kotłowni z możliwością podłożenia do pieca?
@galek: życie dobre na UJ drążysz temat?

Przecież to jest jakaś twoja dziwaczna interpretacja, wynikająca prawdopodobnie z niezrozumienia tekstu pisanego. Nie odpowiadam za twoje wymysły, colego.

Napisałam co miałam na myśli - sycenie się nienawiścią i pogarda na dłuższą metę spala człowieka.