@ManiacTeam każdego w życiu czeka jakieś cierpienie. Choroby, wojny, samotność, śmierć bliskich i własna, starzenie się, rozpad rodziny, inne nieszczęścia, napady i wypadki. Jedyny sposób żeby tego uniknąć to się nie urodzić.
Czytałeś Wikipedię, to chyba powinieneś wiedzieć, o co chodzi.
@fuechsinn: Jeśli się nie urodzisz, to inny ktoś lub inny gatunek zajmie twoje miejsce. Więc to bez sensu bo życie nie znosi próżni i ZAWSZE znajdzie sposób by zaistnieć w sprzyjającym środowisku. Jeśli wybierzesz życie bez dzieci bojąc się tego, że sprowadzisz na nie to zło co opisałeś powyżej, ceną będzie samotność w 4 ścianach bo partner jak będzie to pójdzie do piachu i nikt do ciebie nie zajrzy. Człowiek
@ManiacTeam no, jak się jest egoistą, który wyprodukuje nowego człowieka, tylko po to, żeby mieć do kogo się w razie czego odezwać i ze strachu o własną dupę, to wiadomo sprawa jest jasna, natomiast antynatalizm idzie właśnie w drugą stronę.
Swoją drogą posiadanie dzieci tak czy siak nie gwarantuje towarzystwa, mało to ludzi mimo posiadania rodziny w końcu umiera w samotności? ¯_(ツ)_/¯ wcale nie taka rzadka sytuacja.
Czyli trzeba zgody na piśmie od plemnika i komórki jajowej? Nie uważasz, że to głupio brzmi?
@ManiacTeam: No właśnie, bingo! Nie jesteś w stanie otrzymać zgody od nienarodzonego człowieka na jego przyjście na świat. Dlatego jest to wątpliwe moralnie.
no, jak się jest egoistą, który wyprodukuje nowego człowieka, tylko po to, żeby mieć do kogo się w razie czego odezwać i ze strachu o własną dupę, to wiadomo sprawa jest jasna, natomiast antynatalizm idzie właśnie
@fuechsinn: Z tym dzwonieniem to twoja kwestia, ja napisałem, że na starość będzie mi to zwisać. Grunt to dobrze wykonać zadanie i nie wyprodukować b--ń boże jakiegoś antynatalisty.
@galek a nie wiem o co macie ból d--y. ( ͡º͜ʖ͡º) Nie chcecie kaszojadow to OK. Ale szukanie afirmacji u całego świata jacy to jesteście freefinker.jpg jest śmieszne. Kółko wzajemnej adoracji i lizania się po jajach XD
Rozmawiałem ostatnio z bardzo inteligentna natalistką i powiedziała po tym jak wyłożyłem jej po krótce ideę ntynatalizmu:
W tym co mówisz jest dużo prawdy ale ja i tak chce mieć dziecko
OT całe myślenie natalistów. Poniżej przykład z myślenia naszej ulubienicy. Liczy się własny interes
Czytałeś Wikipedię, to chyba powinieneś wiedzieć, o co chodzi.
Jeśli wybierzesz życie bez dzieci bojąc się tego, że sprowadzisz na nie to zło co opisałeś powyżej, ceną będzie samotność w 4 ścianach bo partner jak będzie to pójdzie do piachu i nikt do ciebie nie zajrzy. Człowiek
Swoją drogą posiadanie dzieci tak czy siak nie gwarantuje towarzystwa, mało to ludzi mimo posiadania rodziny w końcu umiera w samotności? ¯_(ツ)_/¯ wcale nie taka rzadka sytuacja.
Osobiście nie uważam się za antynatalistkę,
@ManiacTeam: No właśnie, bingo! Nie jesteś w stanie otrzymać zgody od nienarodzonego człowieka na jego przyjście na świat. Dlatego jest to wątpliwe moralnie.
@fuechsinn:
Nie chcecie kaszojadow to OK. Ale szukanie afirmacji u całego świata jacy to jesteście freefinker.jpg jest śmieszne. Kółko wzajemnej adoracji i lizania się po jajach XD