Wpis z mikrobloga

• 29
#antynatalizm nigdy nie będzie dominującym poglądem bo ludzie po prostu kierują się egoistycznymi zachciankami.

Rozmawiałem ostatnio z bardzo inteligentna natalistką i powiedziała po tym jak wyłożyłem jej po krótce ideę ntynatalizmu:

W tym co mówisz jest dużo prawdy ale ja i tak chce mieć dziecko

OT całe myślenie natalistów. Poniżej przykład z myślenia naszej ulubienicy. Liczy się własny interes
galek - #antynatalizm nigdy nie będzie dominującym poglądem bo ludzie po prostu kieru...

źródło: comment_16600420738lqlAX90VFtS4rFzE6ylRi.jpg

Pobierz
  • 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ManiacTeam każdego w życiu czeka jakieś cierpienie. Choroby, wojny, samotność, śmierć bliskich i własna, starzenie się, rozpad rodziny, inne nieszczęścia, napady i wypadki. Jedyny sposób żeby tego uniknąć to się nie urodzić.

Czytałeś Wikipedię, to chyba powinieneś wiedzieć, o co chodzi.
  • Odpowiedz
@fuechsinn: Jeśli się nie urodzisz, to inny ktoś lub inny gatunek zajmie twoje miejsce. Więc to bez sensu bo życie nie znosi próżni i ZAWSZE znajdzie sposób by zaistnieć w sprzyjającym środowisku.
Jeśli wybierzesz życie bez dzieci bojąc się tego, że sprowadzisz na nie to zło co opisałeś powyżej, ceną będzie samotność w 4 ścianach bo partner jak będzie to pójdzie do piachu i nikt do ciebie nie zajrzy. Człowiek
  • Odpowiedz
@ManiacTeam no, jak się jest egoistą, który wyprodukuje nowego człowieka, tylko po to, żeby mieć do kogo się w razie czego odezwać i ze strachu o własną dupę, to wiadomo sprawa jest jasna, natomiast antynatalizm idzie właśnie w drugą stronę.

Swoją drogą posiadanie dzieci tak czy siak nie gwarantuje towarzystwa, mało to ludzi mimo posiadania rodziny w końcu umiera w samotności? ¯_(ツ)_/¯ wcale nie taka rzadka sytuacja.

Osobiście nie uważam się za antynatalistkę,
  • Odpowiedz
Czyli trzeba zgody na piśmie od plemnika i komórki jajowej? Nie uważasz, że to głupio brzmi?

@ManiacTeam: No właśnie, bingo! Nie jesteś w stanie otrzymać zgody od nienarodzonego człowieka na jego przyjście na świat. Dlatego jest to wątpliwe moralnie.
  • Odpowiedz
@Tymajster: Dlatego jest to głupie a nie niemoralne.

@fuechsinn:

no, jak się jest egoistą, który wyprodukuje nowego człowieka, tylko po to, żeby mieć do kogo się w razie czego odezwać i ze strachu o własną dupę, to wiadomo sprawa jest jasna, natomiast antynatalizm idzie właśnie
  • Odpowiedz
@galek a nie wiem o co macie ból d--y. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Nie chcecie kaszojadow to OK. Ale szukanie afirmacji u całego świata jacy to jesteście freefinker.jpg jest śmieszne. Kółko wzajemnej adoracji i lizania się po jajach XD
  • Odpowiedz