Wpis z mikrobloga

jak sobie radzicie busami gdy macie np. przejazd kolejowy pod kątem albo stop i ciężko cokolwiek zobaczyć w prawo? Nie zawsze da się zajechać prostopadle do przejazdu/stop? Kiedyś widziałem kierowce tira jak był w takiej sytuacji i przesiadał się na miejsce pasażera żeby zobaczyć czy pociąg nie jedzie xd
#zycietruckera #busiarze
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Afera_zbozowa: no ale prawie nikt jej nie ma, więc jakoś inaczej muszą sobie chyba radzić? Ja we Włoszech miałem takie włączenie się do drogi z pierwszeństwem przejazdu, że tylko mogłem się pomodlić. ¯\_(ツ)_/¯

@kumpek20: Opcją jest nie podjeżdżać do samego końca, lecz z pewnej odległości rozejrzeć się, czy nic nie jedzie, a później jechać licząc, że z prawej nie nadjedzie coś szybciej się poruszającego niż ty.
  • Odpowiedz
@kumpek20: okno otworzyć i nasłuchiwać. W zasadzie jak maszynista zobaczy kogoś kto się czai żeby atakować przejazd, powinien dać sygnał. Najlepiej to jednak się przesiąść na drugi fotel
  • Odpowiedz
@kumpek20: jak chcesz zaglądać w prawo to skręć w lewo bardziej i wtedy w lusterku panoramicznym widać, a jeżeli jest miejsce i nic nie jedzie z naprzeciwka do pod prąd i max w prawo się zrównać z torami wtedy normalnie w oknie pasażera zobaczysz
  • Odpowiedz