Wpis z mikrobloga

@Mokraszparka: robiąc interesy na wschodzie (w tym na Ukrainie), każda firma ma swój fundusz łapówkowy, inaczej nie da się tam prowadzić biznesu. Przez długi czas zachód tak samo robił interesy u nas, dopiero po wejściu do UE zeszło to do podziemia.
Nie chcę żeby wschodnie standardy prowadzenia biznesu znowu wróciły do Polski... kasę niech wydają ale mam nadzieję że z własnymi biznesami wrócą do siebie...
  • Odpowiedz
Dodatkowo rachunek prawdopodobieństwa zakłada że takie osoby są w lepszym stanie zdrowia bo zdrowiej żyli i jak coś się działo to nie czekali na wizytę na tamtejszy NFZ

@Mokraszparka: ohui, gorszej głupoty to dawno nie przeczytałem a czytam regularnie Dziewuchy Dziewuchom
  • Odpowiedz
robiąc interesy na wschodzie (w tym na Ukrainie), każda firma ma swój fundusz łapówkowy, inaczej nie da się tam prowadzić biznesu. Przez długi czas zachód tak samo robił interesy u

@tonawegla: dokładnie, widzę auto za 1 mln PLN na ukraińskich blachach, to już mam przed oczami na czym to ów wschodni biznesmen się dorobił, i ilu podatników o----l albo kulasów pracownikom iwanexów połamał
  • Odpowiedz
@Mokraszparka: Dla mnie to jest w ogóle jakiś straszny fikołek którym ośmieszają się przeciwnicy ratowania Ukraińców, co ma bogate i drogie auto do ucieczki z kraju, ten chwyt chyba jest idealnie sprecyzowany do polskiej wszech obecnej zazdrości. XD
  • Odpowiedz