Aktywne Wpisy
WielkiNos +85
I taka będzie nas w przyszłości leczyć. Jeszcze pewnie wybierze specjalizację ginekologia i położnictwo albo pediatria. Temat o ustępowaniu kobietom w ciąży.
Strach sobie wyobrazić ten poziom frustracji wylewany na nas wszystkich w przyszłości. A przecież kobieta w ciąży nawet nie potrzebuje jej ustępstw. W sklepie kasjerka ją poprosi w pierwszej kolejności, w autobusie ma specjalne dedykowane miejsce, a w przychodni i aptece prawne pierwszeństwo ¯_(ツ)_/¯
#lekarz #lekarze #sluzbazdrowia #logikarozowychpaskow #p0lka #
Strach sobie wyobrazić ten poziom frustracji wylewany na nas wszystkich w przyszłości. A przecież kobieta w ciąży nawet nie potrzebuje jej ustępstw. W sklepie kasjerka ją poprosi w pierwszej kolejności, w autobusie ma specjalne dedykowane miejsce, a w przychodni i aptece prawne pierwszeństwo ¯_(ツ)_/¯
#lekarz #lekarze #sluzbazdrowia #logikarozowychpaskow #p0lka #
dam115 +434
Mam szczeniaka wyżła węgierskiego. Za każdym razem jak wychodzę z nim na spacer zagadują do mnie ludzie, w ciągu godziny co najmniej kilkanaście osób. Włączając w to laski, nie wspomnę już tych z psami, bo każda, a przynajmniej ogromna większość kobiet/dziewczyn z psami zagaduje pierwsza.
Jestem intro, a i kobietę już mam, wiec nie szukam. Denerwuje mnie to trochę, bo srednio mi się chce i srednio umiem rozmawiać z nieznajomymi, wiec dochodzi do sytuacji gdzie laska łasi się do psa i coś zagaduje a ja ją zbywam i odciągan psa mówiąc ze szczeniak może ja podrapać itd. Oczywiście przegrywom, którzy nie chcą mieć psiaka i poświęcać mu czas i uwagę nie polecam, ale jak mieszkasz w piwnicy, masz sporo wolnego czasu i chciałbyś się zacząć więcej ruszać, a przy okazji potrenować social skille włączając kontakty z niewiastami polecam adopcje lub zakup szczeniaka.
Chyba nie zrozumiałem co masz na myśli
Niby tak - towarzysz, problem w tym, że pewnie jedyny. Dlatego to, co napisałem wcześniej
@Chekatomba: Nie, nie o to mi chodziło. Może nieprecyzyjne sie wyraziłem.
Właśnie to. Nie chciałbym aby pies stał się zamiennikiem kontaktów z ludźmi, których nie mam. Nie chciałbym tak psa traktować.
Ehh,