Wpis z mikrobloga

Elo
6 lat korzystałem z #iphone6s
We wrześniu ubiegłego roku postanowiłem sprawdzić na ile #android poszedł do przodu i zakupiłem #xiaomi redmi note 10s
Pierwsze wrazenikode- extra telefon za ułamek ceny nowego #iphone
Po prawie roku użytkowania wrażenie już nie jest takie słodkie. Aparat potrafi się zawiesić, szybkie ładowanie raz działa raz nie, czasami ładowanie się zawiesza na 37 i 56 procent i nie idzie w góre nawet przez kilka godzin a załączenie pliku w mailu zmieniło się w "winrara" (ktoś ma pomysł jak to można ogarnąć to proszę o info)
Podsumowując - jak nie boicie się że dziecko wam zniszczy telefon lub rozbijecie go w pracy - polecam iPhona - przez 6 lat wymieniłem 2x baterie - tak to nic, a nie dbałem przesadnie.
Jeśli nie chcecie się stresować za każdym razem - polecam androida.
Choć wątpię by jaki kolwiek telefon z tym systemem działał normalnie dłużej niż 2 lata bez reinstalek itp.
#telefony

Ps:zdjęcia widoku Winrar/commqnder nie będzie bo się coś do końca zepsuło i nie chcę dodać xD
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Gniewek89: bo debil androida zepsuje, a iosa nie, bo możliwości modyfikacji są okrojone tak żeby największy debil nie dał rady tego zepsuć
mam w domu jeszcze 2 stare xiaomi 5 i -6-latka(a w zasadzie już prawie 6 i 7-latka) i obydwa normalnie działają i ciągle są włączone
w tym nowszym musiałem tylko przyciski wymienić i parę razy płtkę z modułem usb musiałem wymienić, bo młody miał fazę na ciągnięcie za
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
6 lat korzystałem z #iphone6s

We wrześniu ubiegłego roku postanowiłem sprawdzić na ile #android poszedł do przodu i zakupiłem #xiaomi redmi note 10s
@Gniewek89: Przesiadka z (swojego czasu) flagowego telefonu Apple na Androida:
- ze średnio niskiej półki
- z odgrzanym Mediatekiem z 2019 roku (Helio G90T - Helio G96)
- Xiaomi (i to taki model że pewnie samo Xiaomi ma z 10 lepszych
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Gn iewek89: a co jest złego w takim wyświetlaniu plików? Jeśli chcesz dodać załącznik do np poczty wchodzisz w folder wybierasz plik i działa. Np zdjęcia pewnie masz w DCIM rzeczy pobrane w DOWNLOAD itp
  • Odpowiedz
@emitar: wcześniej wyświetlało mi automatycznie galerie teraz muszę ręcznie wchodzić w folder i nie mogę dodać więcej niż jednego pliku jako zalacznik. Ten mogę ale muszę powtórzyć procedurę, nie można wybrać kilku na raz
  • Odpowiedz
  • 1
@Gniewek89 zobacz czy ta aplikacja która się uruchamia nie ma danych domyślnych. Kliknij i przytrzymaj palec na ikonie pliki (bo to chyba z tej aplikacji zrzut) -> informacje o aplikacji -> dane domyślne -> wyczyść
  • Odpowiedz
@Eskim0s: Przypominam, że mówimy o redmi - submarce xiaomi o nastawieniu budżetowym. Flagowce xiaomi wypuszcza pod marką xiaomi.

Redmi – sub-marka smartfonów produkowana przez przedsiębiorstwo Xiaomi. Została zaprezentowana jako linia budżetowych smartfonów w lipcu 2013 roku, w 2019 zadebiutowała jako odrębna marka.

Budżetowcem nie jest Redmi Note 10s, tylko średniakiem jest.

Zależy jak kto postrzega pojęcie średniak. Ja bym takim nazwał model, któremu jest bliżej do urządzeń flagowych, ale jest
  • Odpowiedz
@vulcanitu: skoro ma raka MiUi to czemu jakoś ja nie mam żadnych problemów? wszystko chodzi płynnie i zdecydowanie mi lepiej się go używa niż OneUi.
Jesteś trollem i na szczęście Twoje zdanie jest bezwartościowe :)
Nawet nie potrafisz uzasadnić swojego zdania, poprzeć je argumentami, tylko siejesz swój wymysł.
  • Odpowiedz