Wpis z mikrobloga

p------e nie chce mi się.
czy wam naprawdę chce się brać udział w tym wyścigu szczurów szybciej szybciej rób rzeczy szybciej zarabiaj pieniądze więcej pieniędzy kupuj rzeczy nowe rzeczy
bo mi się już nie chce a ciężko mi uwierzyć że większość ludzi tak z własnej woli
LubiePieski - p------e nie chce mi się.
czy wam naprawdę chce się brać udział w tym ...

źródło: comment_16596583109Mve7JXfwLwScoVJFOf4Ie.jpg

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LubiePieski: to może to olej? Nie kupuj zbędnych przedmiotów i jak zarobki Cię zadowalają, to po prostu rób swoje i staraj się o pieniądze tylko na tyle, żeby Cię inflacja nie zmuszała do rezygnacji ze swojego stylu życia?
  • Odpowiedz
@LubiePieski: nie ma żadnego wyścigu szczurów, sam go sobie tworzysz we własnej głowie. Nikt z Tobą nie rywalizuje, nikogo nie obchodzi co masz i ile masz. Nikt o tobie nie myśli. To twoje ludzkie poczucie wyjątkowości każe ci w tym wyścigu uczestniczyć i myśleć że się z kimkolwiek ścigasz
  • Odpowiedz
@LubiePieski: to tylko twoja racjonalizacja, tego że nie chce ci się, albo nie potrafisz czegoś osiągnąć. A tak, jest wyścig szczurów, i przecież nic nie robiąc robisz dobrze, bo w nim nie uczestniczysz i wygrałaś grę i jest super. Potem tylko jest refleksja że jesteś Janusz lat 50, nic nie zrobił, nigdzie nie był, nic nie doświadczył, nie żył.
  • Odpowiedz
@Przegrywek123:

A to nie można rzeczy w życiu robić dla siebie, a nie tylko po to, żeby się "ścigać" z innymi? Jak kogoś jedyną motywacją do robienia w życiu czegoś ciekawego jest to, żeby ono było na pokaz i móc się porównywać z innymi, to nigdy nie będzie zadowolony, bo zawsze znajdzie się ktoś "lepszy".
  • Odpowiedz