Wpis z mikrobloga

#rower #spd

Chyba czas spróbować z spd. Całe życie na płaskich jeździłam. Od niedawna mam szoskę i chcę spróbować z pedałami spd. Chcę by były to pedały mtb, by jakoś chodzić w nich. Przy okazji, może będę je też testować na rowerze mtb.

Na pewno w grę wchodzą pedały pod kompletnie początkującego, czyli łatwe do wypięcia, gdzieś mi kiedyś mignęło, że są takie pedały co na cztery strony można wypiąć, z luzowanym dokręceniem. Do tego buty - z rozmiarówką i przymierzaniem w sklepie może być ciężko, bo rozmiar 36, więc jakie buty zamówię takie bezpiecznie online i jak sprawdzić by pasowały pod pedały?

Rozumiem, że bloki są dodawane do pedałów? Czy sama sobie tam wszystko dokręcę imbusami czy może to nieco skomplikowane i lepiej by mi to zrobili w serwisie?

Sorki za pewnie głupawe pytania, ale kompletnie się nie znam na tym i nie interesowałam wcześniej, a po przejrzeniu poradnikowych stron mam jeszcze większy mętlik w głowie (tyle wiem, że spd mtb i takie właśnie łatwe do wypinania).
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gram_w_mahjonga: no to w tych moich wywaliłam się tylko przez głupotę :D Na trasie (tfu, tfu, tfu, odpukać) jeszcze nigdy. Raz, stojąc na światłach (tak lekko się wpinają, że nie zauważyłam, jak oparłam nogę, że się wpięłam), drugi raz przed zjazdem singla (ta sama sytuacja :D), a trzeci raz prawie poleciałam czekając na swoją kolejkę do wjazdu na stolik na placyku treningowym. Też ta sama sytuacja ;) Ustaw bloki na
  • Odpowiedz