Wpis z mikrobloga

Tylko po co wala a javelina, skoro czołg mają? Na twitterze dywagują, że strzał z javelina pewniejszy, no to po cholerę czołgi w takim razie skoro kosztują parę baniek i są mniej skuteczne, niż naramienna wyrzutnia?
  • Odpowiedz
Tylko po co wala a javelina, skoro czołg mają? Na twitterze dywagują, że strzał z javelina pewniejszy, no to po cholerę czołgi w takim razie skoro kosztują parę baniek i są mniej skuteczne, niż naramienna wyrzutnia?

@Obruni: Wlasnie dlatego strzelali z jevelina bo, co jerst w tym przypadku bardzo istotne, to je mają(jeveliny). Utrata czolgu to znacznie wiekszy koszt. Załóżmy że jesteś w posiadaniu roweru i zatankowanego po sam korek
  • Odpowiedz
@siepan: Powolne? Jak na b--ń piechoty precyzyjną to a lata 2x szybciej od reszty. Type 01 LMAT Japoński mimo, że lżejszy i nowszy to lata około 75m/s. Tak dla przykładu. To nie ma potrzeby lecieć szybko by trafić, a podczas lotu jest nie wykrywalna.
  • Odpowiedz
@TechnoMagos: w sumie racja. Pierwszy panzerfaust zaledwie 28 m/s, ostatni 85 m/s. Nigdy się nad tym nie zastanawiałem, myślałem że rakiety to naddźwiękowo latają z palcem w D ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
no to po cholerę czołgi w takim razie skoro kosztują parę baniek i są mniej skuteczne, niż naramienna wyrzutnia?

@Obruni: Czołgi generalnie służą do wsparcia i osłony piechoty, a nie do walki z innymi czołgami
  • Odpowiedz
@siepan no latają ale nie takie........ to nie ma ci samolotów ganiać tylko p-----------ć w czołg. Jest mało ATGM co przekraczają 400m/s. I z tą nie wykrywalnością powiedziałem pół prawdę, chodziło mi oto, że eyeball mk1 ich nie wykrywa.
  • Odpowiedz