Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +14
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
kwmd +177
#systemkaucyjny to są jakieś jaja, że @MKiS_GOV_PL i my Polacy będziemy zasilać portfele głównie jakichś Duńczyków, którzy są beneficjentami rzeczywistymi spółki Polski System Kaucyjny S.A... Brawo.
#systemkaucyjny #butelki #ekologia #kaucja #lidl #smieci
#systemkaucyjny #butelki #ekologia #kaucja #lidl #smieci
źródło: G2NB-ifW0AAunm6
Pobierz

#zychowicz #napierala #historiarealna #historia #dorzeczy #neuropa #4konserwy
źródło: comment_1659007602wS6kfnG0bZrpc2cmonwsUn.jpg
Pobierzźródło: comment_16590077965LAGlBP8DoH6MccelRSBag.jpg
Pobierzźródło: comment_1659007805QpqI29HyeXLtoiAhPpzzfN.jpg
Pobierzźródło: comment_1659007914blVvyTfc7oELciMPqPs5cn.gif
Pobierzźródło: comment_16590082908uQ9DOj8niwdPrR9wPpuPf.jpg
Pobierzźródło: comment_1659008321dnDaG3KVhVfe78RmICC8MU.jpg
Pobierzźródło: comment_1659009758aZ438SQjcFmOQCiK8LvOzs.jpg
Pobierzźródło: comment_1659011900NRJgeqV82CTohDwFW0GXTV.jpg
PobierzDlatego Zychowicza lubię jako prowadzącego Historię Realną, gdzie bardziej zadaje pytania niż sam wymądrza, a mam niskie o nim zdanie jako historyku. Skala bzdur w jego książkach jest przytłaczająca.
Dzięki Berezie masa komunistów, którzy byli na listach do rozstrzelania przez towarzyszy ze wschodu przeżyła. Również jestem zdania, że z tego powodu powinno było nie być Berezy. Dzięki temu np. Nie byłoby dziś redaktora Michnika, bo jego dziadek by nie przeżył. xD
01. Zychowicz zakłada kanał by promować swoje publikacje i budować brand. Chyba się zgadzamy?
02. Zychowicz nagrywa filmy, zgodnie ze swoją wrażliwością i wiedzą. Dalej chyba mamy sztamę?
03. Wybucha wojna na Ukrainie.
04. Zychowicz wciela się w reportera, wykorzystuje kontakty i know how, dzięki czemu wyrasta na YT chyba na nr 1 w
Ktoś kupuje książki Zychowicza, ktoś go czyta, ktoś ogląda na YT, ktoś pozdrawia go na Maidenach. Sądzę że takich osób jest sporo. Marginalna część weszła w temat głębiej i poznała Pietrka. Też go czytała oraz oglądała. Nawet jakiś odprysk z nich ma konta i udziela się na Wykopie.
Czy tak może być? Nie wiem, ale taką background
nie jestem fanatykiem Zychowicza, ale często w swoich wypowiedziach mówi o innym spojrzeniu na sprawy. oczywiście spoglądając na niektóre wydarzenia historyczne, z dzisiejszej perspektywy, możemy się wymądrzać. niemniej traktuję tu Zychowicza jako kogoś kto zadaje ciekawe pytania które czasami skłaniają do refleksji.
spójrzmy na oddanie gdańska (który nie był polski) niemcom i, jak wspomniałeś, przyłączenie się z nimi w walce z ruskimi. dziś byśmy byli tam gdzie austriacy albo