Aktywne Wpisy
Koyanaruu +21
Co czujesz patrząc na to zdjęcie? #kononowicz
Mentis_capta +12
Stało się, po 7 latach odeszła ode mnie narzeczona.
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
Czułem, że tak będzie, od paru miesięcy był chłód i prawie nie rozmawialiśmy, ja naciskałem, chciałem wiedzieć na czym stoję, i w końcu wiem. Nad przepaścią (╥﹏╥)
Z mojej własnej winy odeszła, i to przyznaję bez zwalania na nią. Trafiła mi się najbardziej poczciwa, szczera, przyzwoita, dobra, mądra i kochana istota, jakiej bym sobie nie mógł wymarzyć.
Ale nie
po zobaczeniu tego wpisu i komentarza @d4wid zacząłem przyglądać się historii konta @wilczus0. W chwili kiedy to piszę, na koncie cały czas wpisane jest imię i nazwisko, Michał Gorczycki.
W kwietniu 2016, Michał dodał komentarz, gdzie pisze o swojej chorobie, mukowiscydozie.
Ostatnia aktywność na tym koncie, nie licząc wczorajszego dnia, miała miejsce w sierpniu 2016.
Znalazłem na fb konto Michała, niestety nad nazwiskiem widnieje napis In memoriam. Ostatnia aktywność w kwietniu 2017, profilowe z aparaturą pomagającą w chorobie, a w polubieniach wykop.pl. To musiałby być niezwykły zbieg okoliczności, żeby to nie był on.
W ciągu ostatnich godzin z przejętego konta wysyłano propagandowe wpisy, w tym wpis z filmikiem z nasłuchu rzekomego wojska, oznaczony nawet karteczką z nickiem przejętego konta. Warto też zwrócić uwagę na testowe znalezisko, nasz kacap uczy się ciągle działania serwisu.
Nie muszę chyba pisać co sądze o tej sytuacji, bo chyba wszyscy tak samo brzydzimy się takim procederem. Nazwisko Michała jest znieważane, a w.w wpis który wyśmiewa onuce sterującą kontem zebrał prawie 800 plusów.
Mam nadzieje że @wykop i @Moderacja zdają sobie sprawę co się dzieje na tej stronie i potrafią wykrywać takie przypadki szybciej niż losowe wykopki. To pojedynczy przypadek, ale nie oszukujmy się że przejmowanie nieaktywnych kont jest marginalnym zjawiskiem.
#ukraina #wojna #rosja #ruskitroll #afera #wykop
@nieyakov: Oj nie widzę jakieś 40 kont wskrzeszonych i piszących ruską propagandę.
Cały czas ich przybywa więc uwaga
@szurszur: przeceniasz możliwości intelektualne. Dla takich to będzie dowód na to że ktoś chce zdyskredytować wolnomyslacych
Pamietam konto które było zarejestrowane z dziesięć lat temu i martwe od tamtej aż nagle zaczęło wrzucać znaleziska typu „Żydzi są winni Polsce biliony dolarów reparacji”
@nieyakov:
I myślę że masz rację - więcej jest przejętych kont. Gdybym miał ich poszukiwać to skupiłbym się na teoriach spiskowych, antyszczepach i komentarzach antyukraińskich. Z resztą parę miesięcy temu pojawiały się już dowody na to, że np. konta na Instagramie powielające dokładnie takie treści były rejestrowane
xDdddDDDDdD
No chyba że chodzi o pchanie w multikonto - wtedy działa wszystko jak trzeba
Komentarz usunięty przez autora