Aktywne Wpisy

tesknilam_ +12
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

Cyclonus +22
Gdyby nie ten ancymonek, to Muminy dalej prowadziłyby dobrze prosperujący biznes w Się RIP (taka dziura).
Ten śmieszek zamówił u nich gar zupy, na którą ostatecznie nie przyszedł, czym doprowadził do bankructwa ich restauracji.
#raportzpanstwasrodka
Ten śmieszek zamówił u nich gar zupy, na którą ostatecznie nie przyszedł, czym doprowadził do bankructwa ich restauracji.
#raportzpanstwasrodka
źródło: temp_file3670594342813862446
Pobierz

Mam rozkminę nad TLS, myślałem o zrobieniu NLB :80 -> NLB :443 -> ALB:80 -> EB :80 (Nginx -> App).
NLB jest potrzebne bo ugabuga potrzebujemy static IP z przodu.
Teraz setup wygląda tak:
3x EIP
NLB + subnet mapping z EIP
:80 NLB Target Group - target = ALB:80
:443 NLB Target GRoup - target = ALB:80
:80 NLB Listener -> Redirect na :443
:443 NLB Listener -> tu jest problem - nie mogę zrobić redirecta bo NLB tego nie obsługuje. (albo nie mogę podpiąć certa, #terraform ma udar co chwilę)
Jak zrobić zgodnie ze sztuką TLS tutaj i HTTP->HTTPS?
#devops
zrób target groupe gdzie targetem jest ALB 443 i w NLB ustaw forwarding 443 wtedy na ALB
a na ALB ustaw żeby serwował SSL
wydaje mi się że powinno tak to banglać ? nie mam akurat nigdzie takiego setupu a nie chce mi sie rozkulać nowych lb, sprawdź se ( ͡
@bruuh: ja mam, odkąd da się jako target dać ALB można w końcu statyczne IP na świat normalnie wystawić jak mówisz
@mugenDeath: będzie działało jak kolega wyżej pisze, mam tak ogarnięte dokładnie beanstalki
Udało się!
NLB ma dwa listenery, uderzają na TG z targetem ALB, ALB przerzuca :80 na :443, ALB terminuje SSL, Nginx pięknie się ładuję!
ᶘᵒᴥᵒᶅ
@mugenDeath: współczuję :)
ale rozumiem, co kto lubi :)