Aktywne Wpisy

Po tej aferze #kpo coraz bardziej zaczynam nienawidzieć bogatych ludzi. Wszystko jest ustawione od początku na dzielenie ludzi na klasy; zwycięzców i roboli - zaczyna się od szkoły. Dzieci ładniejsze i bogatsze są bardziej lubiane przez nauczycielki. Te z prywatnych szkół jak demokratyczna, walfdorska itp. uczą się tego co je "jara" od początku. Przez co siłą rzeczy mają wiele lat doświadczenia w jednej dziedznie. Kiedy te z biedoty uczą się

źródło: 1754982891813
Pobierz

Wrzucę tutaj wpis ponieważ myślę że się przyda osobom z podobnym dylematem:
1 klimatyzator na cały dom
Mam dom 150m2 i dostawałem wyceny klimatyzacji na 10-30 tys. W tym roku zamontowałem 1 klimatyzator (5tys. urządzenie + montaż) o mocy 3,5kW. Okazało się że chłodzi na piętrze 4 pomieszczenia, a ponieważ zamontowany jest na korytarzu z schodami również chłodzi salon na dole. Dziś miałbym w domu +30 stopni a mam 24, klima działa na 3/5 mocy więc jest jeszcze zapas. Moim zdaniem jak ktoś się komfortowo czuje przy temperaturach 22-25 stopni to wywalanie większej kasy na klimatyzację nie ma sensu. Wrzucam jako poradę ponieważ fachowcy doradzali mi droższe rozwiązania i cieszę się że nie skorzystałem.
#klimatyzacja #budujzwykopem
Górę oczywiście chłodziłem po przyjściu, ale salonu nie było potrzeby. Więc to nie tak, że klima na górze chłodzi dół.
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1658392564nxj2XJ7Q2LDhzpynW2Wx1G.jpg
Pobierzźródło: comment_1658394808qONFzirCgX6J7YsxydfGIk.jpg
Pobierzhttps://www.sinclair.pl/sih-12bimwsoh-09bim.html
Dylematu sufit/ściana niestety nie pomogę rozwiązać bo się na tym nie znam :) Mogę natomiast potwierdzić że przy podobnym układzie moja na ścianie daje radę.
Masz duże przeszklenia od południowej strony? Rolety/żaluzje zewnętrzne?