Aktywne Wpisy

vieniasn +19
czy zdarzyło się wam kiedyś że siedzieliście na ławce i losowy człowiek się dosiadł i zaproponował a-----l albo gdzieś stali jaracze i zaproponowali normalnie dołączenie się?

Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

1. Czy można napisać backend aplikacji w czystym Node.js bez wykorzystania frameworków takich jak Express? Czyli coś takiego, jakbym chciał napisać backend aplikacji w czystym PHP zamiast Laravela.
2. Jeżeli jest taka możliwość, to czy jest sens to robić, czy lepiej jednocześnie się uczyć Expressa? Teraz sobie czytam na stackoverflow wypowiedź jednego gościa, że Express stał się de facto domyślnym frameworkiem dla programistów Node.js. Patrząc po tym, że we wszystkich kursach o Node.js, sądzę, że to może być prawda.
#webdev #naukaprogramowania #nodejs #javascript #backend
źródło: comment_1658070115dqCH4DoE9fhrnt4w8dDaBT.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
1. Można.
2. Nie bardzo, obczaiłbym sobie podstawy, ale potem jakiś framework, Express spoko dla początkującego lub Nest jak szukasz czegoś co jest aktualnie modne.
2. Tez wydaje mi sie ze jest najpopularniejszy ale teraz sa inne frameworki np nest, ktore sa komercyjnie wykorzystywane
1. no da się czemu by nie, ktoś ten express napisał w końcu, możesz w źródła popatrzeć https://github.com/expressjs/express
2. nie wiem co to znaczy czy jest sens, zawsze się czegoś nauczysz
Komentarz usunięty przez autora
@maciorqa: tudzież nest teraz, taki express+