Wpis z mikrobloga

• 1
@RapIArbuzy nie az tak jak za oceanem, nie zmienia to faktu ze na razie na 3 rekrutacje z ktorych przeszedlem dalej po screeningu na 1 mialem live coding z algorytmow/struktur danych a z jednej kaza mi robic leetcode przed techniczna.

A nawet nie jestem SWE XD

Tak czy owak katowanie leetcode jest na swoj sposob rozwijajace, i najwidoczniej bardziej niz wlasciwe robienie rzeczy jesli nie robisz tego z toolami ktore sa
  • Odpowiedz
@ElMatadore: Bzdury. Co mi po tym że gość umie w 2 dni postawić CI/CD bo się nauczył tego na pamięć ale wszystko co robił to crudy i ewnetualnie ze 2 ify przy zapisie do anemicznej encji i wywala się na najprostszym zadaniu biznesowym albo tworzy spaghetti. Ci/cd scurumy i agaile to najlatwiejsza rzecz do nauki, najtrudniejsza to nauczyć się programować
  • Odpowiedz
@Whiskeyjack29: Seba, ale podmiana relacyjnej bazy danych przy użycia ORMa nie świadczy ze umiesz programować. Po drugie tworzenie pipelinow nie należy do najprostszych rzeczy i moge sie tutaj założyć ze napisanie pipelinow pod sensowny projekt jest trudniejsze niz twoje ORMy

#pdk xD
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: Weź sobie wejdz na publiczny kod Hibernate czy EF Core czy NHibernate czy nawet prostszych publicznych ORMów zobaczysz jak żłożony jest problem ORM w porównaniu z przygotowanie pipeline w gotowych narzędziach. Z tego co pamiętam Hibernate ma około 100k lini kodu, pokaż mi pipeline który ma 100k lini kodu. Po za tym dostajesz czarnolisto.
  • Odpowiedz
@Whiskeyjack29: Jakich gotowych narzędziach? Python to gotowe narzędzie, tak samo bash to gotowe narzędzie i wyklikuje sie w jenkinsie, nie? Weź ty sie juniorku za poczytania kilku książek, zobacz sensowne projekty na githubie to moze zrozumiesz jakie bzdury tutaj piszesz. Bedziesz sie chwalił w kolejnym wpisie ze PODMIENILISCIE baze relacyjną w projekcie, bo używacie WŁASNEGO ORMa i bedziesz wyśmiewał innych? XD Po drugie te przykłady ktore podajesz o linii kodu
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: Czy ty jesteś jakiś odklejony, czy nie umiesz czytać po prostu? Myślałem że do tych fangów biorą osoby które chociaż czytać umieją. To ty piszesz do mnie o podmianie bazy o której wspomniałem pod innym wpisem gdzie ktoś napisał że nie jest to wykonalne bo wszystko się rozleci - tak jak ktoś inline pisze sql w projekcie to wszystko mu się rozleci. Piszesz do mnie o tym pod zupełnie
  • Odpowiedz
@RapIArbuzy: Jeszcze co do lini kodu to EF Core który "też jest implementacją standardu" + jego implementacja sql server od microsoftu mają około 140k lini kodu i znam ten projekt dobrze. Hibernate były tylko przykładem - nie znam tego projektu, jestem tylko śmiertelnikiem- użytkownikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz