Wpis z mikrobloga

https://www.euro.com.pl/komputery-stacjonarne-pc/hp-komputer-hp-r54600g-16g-512g-gtx1650-w10.bhtml
Siema, ja dureń kupiłem gotowca z marketu. Oczywiście nie podają tam zasilacza, dopiero po kupnie sprawdziłem na stronie HP ze to ZASILACZ 310W GOLD. Dosyć mala obudowa, gtx1650s z 1 wentylatorem, gram w gry typu cs lol, Valorant narazie jest wszystko super wystarczająco tylko martwię się o ten zasilacz..myślicie ze nic się szybko nie zepsuje? Myslalem ze w tych czasach standsrt to 500w, ale tu ma dobre parametry do średnich gier na wysokich i mała biurowa obudowę..boje się o ten zasilacz, niby klasa Gold napisane..pomocy co z tym robić #pc #pcmasterrace #informatyka #elektronika
  • 20
  • Odpowiedz
@djturbina: zasilacz jest wystarczający; zwłaszcza taki, który ma klasę Gold. Karta pobiera maksymalnie 75W. Procek 65W. Reszta podzespołów ciągnie jakieś groszowe sprawy. Matematykę pozostawiam tobie.
  • Odpowiedz
@dktr: mała obudowa i siedzą tam mocne komponenty jak procesor czy 16gb ram, ta karta rdr2 uciągnie a obudowa jest malutka zobacz przedwczoraj dałem zdj na profil, nigdzie nie widze żeby w teraźniejszych kompach montowali takie zasilacze, czy może 310 w jest git ważne ze gold ?
  • Odpowiedz
Martwię się ze coś zepsuje, dużo nie zarabiam mam ostatnio pełno wydatków człowiek chce kupić komputer i być spokojny na kilka lat
  • Odpowiedz
@djturbina: myślę, że niepotrzebnie się martwisz. Komp jest zbudowany na markowych podzespołach, nie jest wysilony. To, że obudowa jest mała, nic nie oznacza. Dopóki nie będziesz planować rozbudowy sprzętu, dopóty nie ma powodów do obaw. Graj, a nie się stresujesz niepotrzebnie, wakacje są ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@gomjeden: jak będzie planował rozbudowę to też. Uebbedize problemu bo tej kupy gruzu rozbudować się nie da. Jak to u HP zasilacz pewnie ma niestandardowe wtyczki i produkuje tylko 12V, a dedykowana płyta może nawet mocniejszych peockow nie obsługiwać
  • Odpowiedz
A o tej gtx1650s co mam karcie co sądzicie?

@djturbina: chłodna i energooszczędna. Do grania w Minecrafta i Robloksa wystarczy ( ͡ ͜ʖ ͡) do całej reszty, to poziom niskie/średnie w FHD.
  • Odpowiedz
@gomjeden: nie wiem bo mam zbugowane w GE prędkość wiatraka na 0RPM odkąd kupiłem. Ale nie raczej przy takich nie chodzi bo bym słyszał, jak dam tam na dole prędkość wiatraka z automatycznie na ręcznie na przykład na 100, to dopiero słychać jaj #!$%@? XDD
  • Odpowiedz
@djturbina: wiele kart wyłącza wentylator(y) w trybie idle, dlatego są dość ciepłe w momencie wyświetlania pulpitu, ale w niczym to nie przeszkadza. Możesz zmienić zachowanie wentylatora tak, żeby kręcił się zawsze, wtedy temperatura w spoczynku spadnie.
  • Odpowiedz