Wpis z mikrobloga

odnosnie tego threadu https://www.wykop.pl/wpis/66553147/j---------o-jedzenie-jedzenie71-ceny-na-slowacji-z/

zobaczcie komentarze w tym https://www.wykop.pl/wpis/65417405/anonimowemirkowyznania-ej-mirasy-jak-wy-zyjecie-z-/ xd

przeciez sami napedzacie te chore ceny w stylu herbatki/kawy za 15 zł, burgery z food trucka za 40 zł itp. jak ktos nie chce placic 80 zł za solony styropian i slodzona wode to go wyzywacie. dla was przeplacenie za jedzenie to jakis zaszczyt, test tego czy macie pieniadze i czy jestescie godni dziewczyny na randce xD. no patrzcie na te komentarze:

@pi73r:

O k---a xDDD Tzn. zakladam, ze to bait, ale i tak odpowiem, bo mi humor poprawiles xDDD

Sam jestesm dosyc oszczedny, ale ja p------e, takiego dziada to jeszcze nie widzialem xD

@pi73r:

Jeśli chodzi o pierwszą fajną randkę to jak jest fajnie to nie widzę problemu, by i 2-3 stówy wydać tak o.

@2564:

A tu dziewczyna z honorem, gestem facetowi, FACETOWI kupuje bilet do kina, a tu cep nie umie kupić pudełka z------j kukurydzy z solą lub masłem, plus cola. :D Z takim podejściem nie poruchasz, oj nie poruchasz.

@rtp_diov:

po prostu jesteś biedakiem i cebulakiem. To normalne - takie są teraz ceny a w kinie zwykle bierze się pop corn. Jak Cie nie było stać bylo od razu jej powiedzieć. Biznesmanem przez takie działanie nie jesteś. Straciłeś tylko swój czas a celu nie osiągnąłeś. No bo po co wgle szedłeś z nią do tego kina.

@bartosz325:

xD. Ja bym na twoim miejscu kupił to żarcie, żeby pokazać, że dobrze zarabiam.

@Gnieznianin:

myślę, że zachowałeś się jak koleś 25lat po ślubie. Masz rację, że to drogo. Masz rację, że babeczka zachowała się dziwnie. Natomiast tu nie chodzi o to kto ma rację. Chodzi o to, żeby umilić czas drugiej osobie.

Gdybyś pomyślał "cholera drogo, ale będzie jej miło a hajs się odrobi" to lasce byłoby miło, obejrzelibyście film, poszli miło spędzić czas.

@nalot_1:

nie masz kasy, nie pchaj się na randki. Tyle tylko moge powiedzieć.

#gastronomia #jedzenie #jedzenie71 #polska #gorzkiezale #polakicebulaki #zwiazki
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SmugglerFan: Ehhh... kolejny i nadal nie rozumie o co chodzi. Tamten typ był sknerą, i dusigroszem. Nie chodzi o to aby przepłacać za żarcie, bo tak jest fajnie. |
Jednak jak idziesz na spotkanie z kobietą, lub na randkę, to musisz być gotowy na pewne wydatki które należy ponieść. W przypadku kina ceny popcorny czy coli są jakie są, nie zmienisz tego.

Tam chodziło o te dodatki tworzące atmosferę spotkania. Kino + popcorn to raczej są takie elementy, które występują wspólnie i tworzą tą atmosferę. W tamtej sytuacji tak miało być ona bilety on przekąski. Skoro ona zapłaciła za bilety (c--j w to ile kosztowały) to on też powinien coś wnieść do tego spotkania. Miał zadanie ogarnąć popcorn, szczególnie że OBIECAŁ to załatwić. A potem przyszedł z pustymi rękoma i powiedział że za drogo jest.
Zobowiązał się że kupi, apotem przyżydził i nic nie
2564 - @SmugglerFan: Ehhh... kolejny i nadal nie rozumie o co chodzi. Tamten typ był ...

źródło: comment_1657458342nZqeN4dzxMwXch5xuRmhKy.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
W zdobywaniu kobiet musisz ponieść pewne wydatki, nie da się tego uniknąć. Jak ktoś myśli że zdobędzie laskę zerowym wkładem finansowym to jest idiotą.

@2564: przeciez to nie jest prawda. wrecz nawet moze byc odwrotnie, to dziewczyna moze placic za chlopaka na randce. albo mozna po prostu isc na spacer i to nic nie kosztuje ¯\_(ツ)_/¯

Raz gdzieś czytałem relacje ze spotkania pewnej laski gdzie facet ją zaprosił na kolację do siebie, a potem podał makaron z sosem z proszku :D

no i co z tego ze z proszku, mi to nie przeszkadza ani nie smieszy jak dziewczyna mi zrobi sos z proszku,
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Stary nie rozumiesz, no, 100zł za espresso to jest dobra cena, trzeba się liczyć z inflacją i wiadomo płaci się za wspaniały widok i atmosferę, poza tym nie bądź taki, zarabiasz to i wydać możesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zniszczenia jakie w społeczeństwie zrobili restauratorzy są chyba większe w skali niż te uczynione przez komunistów.
  • Odpowiedz
@SmugglerFan: Nigdzie nie napisałem że tylko facet ma płacić a laska nie, k---a wy albo jesteście ślepi albo widzicie to co chcecie widzieć, a resztę sobie dopowiadacie jak wam wygodnie.

Można iść na spacer owszem ale jak już pójdziesz enty raz na ten spacer, to nawet laska z którą jesteś w związku będzie mieć tego dość.

Nie chcesz płacić za popcorn albo za wyjście to nie płac, co mnie to
  • Odpowiedz
W zdobywaniu kobiet musisz ponieść pewne wydatki, nie da się tego uniknąć. Jak ktoś myśli że zdobędzie laskę zerowym wkładem finansowym to jest idiotą.

@2564: To ty jesteś idiotą. Laskę zdobywasz jak jesteś przystojny i masz charyzmę. Wtedy to ona będzie za ciebie płaciła i zdejmowała majtki przez głowę. Nigdy nie zapłaciłem za dziewczynę na pierwszym spotkaniu, a i w związkach pilnowałem żeby było 50/50. Tzn no czasami mi się
  • Odpowiedz
@greenbong: Idź w p---u i nie truj mi d--y. Szkoda mi czasu na ciebie. Rób tak jak robiłeś, żyj tak jak robiłeś, nie obchodzi mnie to.

Laskę zdobywasz jak jesteś przystojny i masz charyzmę

Pewnie żadnej nie zdobyłeś. :D
  • Odpowiedz
@2564: Mnie kina totalnie odpychają przez obrzydliwą politykę cenową. Serio k---a. Za kubełek popcornu 40zł? Za colę w butelce 13zł? JA chętnie bym płacił dużo. NAwet k---a bardzo dużo. Ale obecne ceny to jest robienie k---y i frajera z klienta. To jest po prostu obrzydliwe, myśl że miałbym w tym uczestniczyć napawa mnie obrzydzeniem do siebie. Na lotnisku nawet ceny są niższe niż w kinie. To już jest taki poziom
  • Odpowiedz
Mnie kina totalnie odpychają przez obrzydliwą politykę cenową. Serio k---a. Za kubełek popcornu 40zł? Za colę w butelce 13zł? JA chętnie bym płacił dużo. NAwet k---a bardzo dużo. Ale obecne ceny to jest robienie k---y i frajera z klienta. To jest po prostu obrzydliwe, myśl że miałbym w tym uczestniczyć napawa mnie obrzydzeniem do siebie. Na lotnisku nawet ceny są niższe niż w kinie. To już jest taki poziom absurdu że tego
  • Odpowiedz