Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mireczki i Mirabelki. Mam współdzielony balkon oddzielony pleksi. Jestem nałogowym palaczem papierosów( niestety) mam sasiadke obok która tego nie toleruje mówiąc ze ten dym jest u niej w mieszkaniu i jest alegiczka. Gdy pójdę zapalić trzaska drzwiami by znać o tym ze to jej przeszkadza. Dzwonilem do spółdzielni zapytac sie o regulamin czy palenie na balkonie jest dozwolone czy nie, usłyszałem ze mozna palic na balkonie p-------y. Pytanie brzmi czy może mi coś zrobić? Jest jakis przepis karny? I najważniejsze pytanie co robić? Olewać to i palić nornalnie? Móze ktoś tu jest ogarnięty w tej kwestii:) pozdro!
  • 364
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
Czytam i jestem przerażony ile jest hejtu, "gówniak", śmierdziel, patus i wiele innych. Skąd taka nienawiść?

@lukaszos: to nie nienawiść, tylko fakty, jesteś patusem i śmierdzielem, to ci to ludzie napisali
  • Odpowiedz
@lukaszos: dmuchaj dymek do góry, albo w drugą stronę. Twój balkon możesz się truć, faktycznie dym leci do mieszkania obok, ale zamknie się na kilka min chate i jest ok. To są minusy mieszkania w bloku, życie.
  • Odpowiedz
@lukaszos: Jej to śmierdzi i bardzo przeszkadza. Rozumiem, ze płacisz za swój balkon, ale czynności prowadzone na Twoim balkonie przeszkadzają w jej mieszkaniu. Gdyby ona wylewała gnojowice na swoim balkonie, to tez by Ci przeszkadzało.
Proponuje znaleźć jakiś kompromis - schodzić na dół zapalić, a na balkonie palić IQosa albo inne Glo, które tak nie jebią. Ewentualnie zimą pomysł bardziej o własnym interesie i pal sobie, bo i tak większość
  • Odpowiedz
@lukaszos: O tym czy można palić na balkonie decyduje to czy balkon stanowi pomieszczenie przynależne do danego lokalu, czy też jest częścią wspólną. W doktrynie prawnej istnieje w tym zakresie spory spór, który nie znalazł jednoznacznego rozstrzygnięcia. W drodze kompromisu uznano, że o ile balkon służy tylko właścicielom lokalu, do którego przynależy to nie należy on do części wspólnej. Jeśli zaś balkon pełni szersze funkcje, np. jest wyróżniającą częścią elewacji
  • Odpowiedz
  • 1
@lukaszos powinieneś rzucić palenie, bo trujesz swoje dziecko. Wiesz, że dziecko jest o wiele podatniejsze na śmierć łóżeczkowa gdy rodzic pali? To, że ty myślisz, że jak nie dmuchasz dziecku prosto w twarz to nic się dzieje, ale tak naprawdę cały czas wydzielasz te toksyny, które idą do rozwijających się płuc twojego dziecka? Nie wiem jak można być aż tak nieodpowiedzialnym.
  • Odpowiedz